Til hovedinnhold

Apples smartklokke kan innta Norge i sommer

Skal snart lanseres i flere nye land, hevder Apple-sjef Tim Cook.

En av årets store snakkiser så langt er utvilsomt Apples store satsing på smartklokkemarkedet med sin Apple Watch, som offisielt gikk i salg den 24. april. Men da hadde folk i ni land hatt mulighet til å forhåndsbestille den i et par uker allerede, og det tok ikke mange timene før det var leveringskø til ut på sommeren.

Høvdingen selv, altså Tim Cook, kunne mandag melde om at salget av Apple Watch hadde godt over all forventning, og at de jobbet med å fikse på det at etterspørselen var såpass mye høyere enn tilgjengeligheten.

Derfor har Apple også planer om å snarlig få spredd klokka si til mer enda mer grisgrendte strøk. Cook regnet med at det ikke skulle ta mer enn et par måneder før Apple Watch ble lansert i enda flere land.

Tim Cook vil ha Apple Watch ut i flere markeder.

Nå ble det riktignok ikke nevnt nøyaktig hvilke land det dreier seg om, men for et produkt som dette vil vi tro at et relativt velstående nordisk marked vil være noe Apple ønsker seg innpass i.

Det er derfor ikke utenkelig at de eplemerkede klokkene kan dukke opp på norske håndledd akkurat i tide til fellesferien.

Sniktitt: Apples smartklokke er pen i tøyet, men har laber batteritid >>>

Tjener godt med gryn

Apple-sjefen hadde ikke trommet sammen til en pressekonferanse på mandag for å prate mest om Apple Watch, men for å fortelle om at han kan le hele veien til banken. Salget går så det suser, og selskapet satt ny rekord for hva de regner som årets andre finansielle kvartal.

De rene tallene var 58 milliarder i omsetning og 13,6 milliarder i profitt, mot 45,6 milliarder i omsetning og 10,2 milliarder i profitt samme kvartal i fjor. Alt naturligvis i amerikanske dollar.

En god slump av pengene kommer fra «ferske» markeder som eksempelvis Kina, og i hovedsak er det da iPhone og Mac-salget som har fylt Apples pengesekk – sammen med rekordstore inntekter fra App Store.

Er dette smartklokka for deg?
Dette mener testere om Apple Watch >>>

(Kilde: Cnet)

annonse