Til hovedinnhold

Google vil la Android Wear fungere med iPhone

Kan gi konkurranse til Apple Watch.

Google

Det håndleddvennlige operativsystemet Android Wear, som jo finnes i brorparten av smartklokkemodeller, har i de fleste utstyrsprodusenters øyne én stor svakhet – det lar ikke klokka kommunisere skikkelig med Apples iPhone.

Men det er en svakhet Google nå virkelig går inn for å fjerne, melder The Verge. De tekniske detaljene rundt en slik løsning skal snart være ferdigstilt, og vil fint fungere med en «kompisapp» til Android Wear kjørende på iOS-enheten.

I skrivende stund skal Android Wear via iPhone kunne motta informasjon fra Google Now og blant annet støtte stemmesøk og talekommandoer.

Et spørsmål om Apple

Kan Apple Watch holde unna Android uansett? Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det store spørsmålet er dog om Android Wear + iOS er noe Apple selv kunne tenke seg. De har jo nettopp åpnet forhåndssalget av sin egen Apple Watch, og selv om det ser ut til å være et vellykket konsept, er kritikerne uenige om produktet er noe å satse på.

Vil Apple ta sjansen på at deres smartklokke er best, og ikke minst kan holde koken mot presset fra Android-leiren? Hvis ikke, har selskapet fulle muligheter til å sperre for at en eventuell Android Wear-kompisapp skal kunne dukke opp i App Store.

Men vi ser jo for oss at en slik gest ikke vil bli spesielt godt mottatt av Google og deres samarbeidspartnere.

Er alt vel i Android-klokkeleiren?
Selger dårligere enn forventet >>>

Kilde: The Verge

annonse