Til hovedinnhold

– Den billigste Apple Watch-modellen har den beste skjermen

Der ser ut til at den rimeligste utgaven av smartklokken har én stor fordel.

Shutterstock

Apples mye omtalte smartklokke nærmer seg ifølge ryktene norsk lansering, og dermed er det også mange som har begynt å lure på om de skal gå til innkjøp av produktet. Klokken kommer som kjent i tre utgaver; Apple Watch, Watch Sport og Watch Edition. Om du er usikker på hvilken du bør velge har det nå dukket opp ny informasjon som kanskje vil hjelpe.

Som TechRadar melder har nettstedet DisplayMate utsatt skjermene på Apple Watch-modellene for en serie tester for å avgjøre hvilken som er best, og kanskje noe overraskende ser det ut til at den billigste Sport-varianten stikker av med seieren.

Reflekterer langt mindre lys

Skjermene er i utgangspunktet ganske like. Alle benytter OLED-teknologien og kommer i størrelsene 38 eller 42 millimeter med oppløsninger på henholdsvis 272 x 340 og 312 x 390 piksler.

Skjermen på Apple Watch Sport har visst en stor fordel i forhold til de to andre modellene. Foto: Apple

En viktig forskjell er imidlertid at Apple Watch og Apple Watch Edition benytter et beskyttende lag med safirkrystall på skjermene, mens Sport bruker vanlig glass med såkalt ion-X-herding, som er det samme som iPhone 6 bruker. Safirglass er riktignok mer ripesikkert enn sistnevnte, men har samtidig en annen stor ulempe.

DisplayMate kom nemlig frem til at safirskjermen reflekterer omtrent dobbelt så mye av det naturlige lyset i omgivelsene som Sport-utgavens glasskjerm. Det innebærer igjen en betydelig reduksjon i kontrasten og fargemetningen på skjermen, noe som gjør det vanskeligere å se bildet.

Likevel gode skjermer

Riktignok ble ikke safirskjermene sammenlignet direkte med Sport-utgaven av klokken, men med skjermen på iPhone 6-telefonen. DisplayMate mener imidlertid at resultatet vil være det samme siden Apple Sport Watch og iPhone 6 bruker samme type glass.

Nettstedet konkluderte likevel med at alle Apple Watch-skjermene til syvende og sist leverer skikkelig god bildekvalitet. Refleksjonsnivået til de to safirskjermene stod til karakteristikken «god», til tross for at nivået lå på 8,2 prosent, mot 4,6 prosent på iPhone 6-skjermen. DisplayMate mente at Apple langt på vei har lykkes med å få safirskjermene på smartklokkene til å passe godt sammen med iPhone 6, som de kommer til å bli brukt mye med.

Flere detaljer fra den omfattende testen finner du hos DisplayMate.

Et annet nettsted undersøkte nylig Apple Watch er enkel å fikse: Les hva som ble resultatet »

annonse