Til hovedinnhold

– Slik blir oppfølgeren til Apple Watch

Én ting skal visstnok være helt uforandret, ifølge ryktene.

Det verserer svært mange Apple-rykter for tiden, hvorav de fleste gjerne handler om nyheter på iPhone-fronten. Nå har det imidlertid også dukket opp rykter som omhandler oppfølgeren til smartklokken Apple Watch, som blant andre nettstedet Apple Insider melder.

Opplysningene ble først omtalt i sørkoreanske medier nylig, og dreier seg altså om modellen som foreløpig har fått det lite originale navnet Apple Watch 2. Om vi skal tro ryktene ser det ikke ut til at vi venter på et radikalt annerledes produkt.

Samme design og muligens bedre batteri

Ifølge opplysningene vil Apple Watch 2 nemlig få et mer eller mindre identisk utseende som den nåværende modellen, som altså vil innebære et fremdeles firkantet design.

Kanskje vil skjermen på Apple Watch 2 bli den samme som på den safirglassfrie Apple Watch Sport, som reflekterer lite lys. Foto: Apple

Én potensielt viktig endring er imidlertid at Apple visstnok skal jobbe med de sørkoreanske elektronikkgigantene LG og Samsung om å utvikle et tynnere OLED-panel til den nye klokken. Poenget med dette er trolig å gi mer plass til batteriet, som igjen kan gi mer batteritid.

Mange smartklokker sliter med dårlig batteritid, og i vår sniktitt på Apple Watch i mars kunne vi konstatere at heller ikke Apple har klart å løse dette problemet tilfredsstillende. Hvor mye ekstra batterikapasitet det eventuelt er snakk om er uvisst.

Skal bli bedre å bruke utendørs

I tillegg til dette antyder de seneste ryktene også at skjermen til Apple Watch 2 får forbedret synlighet utendørs. De to modellene Apple Watch og Apple Watch Edition benytter skjermer belagt med beskyttende safirkrystaller som gjør at skjermene reflekterer ekstra mye lys, og dermed gjør klokkene upraktiske å bruke ute.

Som vi meldte i slutten av april har en omfattende test avslørt at de to klokkemodellene faktisk reflekterer dobbelt så mye lys som den billigste Apple Sport-versjonen, som ikke har safirglass.

Akkurat hvordan Apple Watch 2 skal løse problemet, og om de eventuelt skal gå bort fra safirglassløsningen, er uvisst. Utover disse opplysningene er det heller ikke kjent hvilke maskinvareoppgraderinger klokken får.

Apple Watch har ennå ikke fått en norsk lanseringsdato: Apple har imidlertid nå åpnet for salg i Sverige »

Les også
Denne knotten vil kanskje dukke opp på iPhone eller iPad i fremtiden
Les også
Apple Watch er fremdeles overlegen på smartklokke-markedet
Les også
Pebble lanserer endelig en rund smartklokke
Les også
Prisene på Huaweis lekre smartklokke kan ha blitt lekket
Les også
Se video av Samsungs nye smartklokke
Les også
Denne klokken kan du bruke sammen med Apple Watch
Les også
Bekreftet: Samsungs neste smartklokke får rotérbar urkrans
Les også
– Samsung skal snart lansere sin nye smartklokke
Les også
Apple Watch knuser konkurrentene på smartklokke-markedet
Les også
– Apple Watch-interessen er i ferd med å synke kraftig
Les også
Apple åpner for Watch-salg i sju nye land
Les også
Samsungs neste smartklokke får roterbar urkrans
Les også
– Den billigste Apple Watch-modellen har den beste skjermen
Les også
Apples smartklokke kan innta Norge i sommer
Les også
Spår flere millioner solgte Apple Watch-enheter på få måneder
annonse