Til hovedinnhold

Dette mener testere om Apple Watch

Nå er de første testene ute, og mens noen elsker den nye Apple-klokken, er andre mindre fornøyd.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Meningene om Apple Watch er med andre ord delte. Mens enkelte kaller det den beste smartklokken i verden, er andre mer avmålte. Og noen av tilbakemeldingene er mildest talt lite flatterende.

Apple Watch kan forhåndsbestilles i enkelte land fredag 10. april, og leveres 24. april. Norge er dessverre ikke med i første lanseringsrunde, så vi må belage oss på å vente litt lenger.

Siri mer upresis

The New York Times peker på at Siri er mindre treffsikker når du bruker klokken. Om du vil stille en alarm eller hente et værvarsel, bommer Siri via klokken nesten like ofte som hun treffer. Avisen peker også på at du må gjøre en del tilpasninger før klokken fungerer greit for deg.

The Verge synes klokken er treg.

– Det er ikke til å komme utenom at det ikke lar seg gjøre å snakke om klokkens brukergrensesnitt og tegn på genialitet, uten samtidig å merke seg at den tidvis snubler når den skal laste inn varsler, skriver The Verge. The Verge legger til at muligheten for å sende raske meldinger rett fra klokken er en god idé, men at klokken ikke en gang er i nærheten av å være et effektivt kommunikasjonsverktøy.

Distraherende

Bloomberg lar seg irritere over hvordan skjermen lyser opp når den tror at du vil se på den, og at du må markere svært tydelig hva du vil, for at klokken skal oppfatte det. Bloomberg er heller ikke imponert over den fysiske prikkingen klokka gir når den skal varsle om hendelser.

– Midt i et møte med fjorten personer, og midt i en setning, kjenner jeg at klokken prikker meg på håndleddet. Tilsvarende skjer et dusin ganger i løpet av dagen, for meldinger, e-post, aktivitetsmål som er nådd, tweets og mye annet. Men lovte ikke Apple at klokken skulle hjelpe meg til å være tilstede i øyeblikket, fokusert på menneskene rundt meg uten å bli forstyrret av telefonen? Så hvorfor føler jeg meg med ett så distrahert, spør Bloombergs tester.

Ikke noe fashion-statement

Re/Code er opptatt av at Apple forsøker å skape mote, men at klokken mest av alt ser ut som en teknologisk dings.

– Det hjelper ikke at du kan bytte til dyre reimer eller lenker – Klokken ser fremdeles ut som om en miniatyr-iPhone, skriver Re/Code.

Forelsket

Men ikke alle synes alt ved Apple Watch stinker. The Verge skriver at klokken til tross for noen svakheter er den beste smartklokken på markedet, mens New York Times-journalisten Farhad Manjoo sier at han etter en bratt læringskurve har forelsket seg i Apple-klokken.

Her kan du lese hva vår journalist mente da han sniktittet på klokken »

annonse