Til hovedinnhold

Apple Watch «utsolgt» på kort tid

Slippdato er 24. april – men det er allerede leveringskø frem til sommeren.

Apple

I går begynte de første meningene om Apple Watch å fylle spaltemeterne verden over. Kritikernes dom var delte – for noen var den verdt ventetiden og vel så det, for andre var det snakk om en distraherende teknologisk klump.

De mindre flatterende tilbakemeldingene – eller for den saks skyld småstive prisen – ser uansett ikke ut til å ha påvirket de interesserte i særlig grad. Allerede kort tid etter at forhåndssalget på nett startet tidligere i dag, ble de som hadde håpet på flashe sin Apple Watch på lanseringsdagen den 24. april forespeilet en levering senere i sommer.

I skrivende stund er det juni som er den magiske måneden.

Selv gullklokka som begynner på ikke ubeskjedne ti tusen dollar (80 000 kroner) er ikke å få fatt i. Business Insider melder om at verstingutgaven til rundt 20 000 dollar ble revet bort på en knapp time i Kina – men slik som vi kjenner det markedet er det egentlig ingen stor nyhet.

Ukjent antall

«Great success»? Tim Cook vet, vi vet ikke.

Problemet med dagens «Apple utsolgt-nyhet» er at selskapet selvfølgelig ikke har gått ut med noen tall om hvor mange eksemplarer de har klart å forhåndsprodusere til lanseringen. Vi aner ikke om det er snakk om titusener, hundretusener eller millioner, og derfor kan dette være alt fra en ikke-nyhet til en veldig stor nyhet.

Men Apple bør jo ha regnet med ganske grei etterspørsel, ettersom klokkene kun kan bestilles på nett – etter at du eventuelt har fått prøve en i butikken.

Med mindre grunnen til å fjerne køene er at 24. april i større grad er en lansering på papiret, og at Apple da ikke ønsker publisiteten som følger med tusenvis av køstående kunder som må gå fra butikkene med uforrettet sak.

Uansett grunn gjelder det dog ikke for Norge, da vi ikke er et av de ni landene som er velsignet – eller belemret, alt ettersom – med Apple Watch enn så lenge. Men at den kommer i løpet av året, det er sikkert.

Vår journalist var ikke solgt:
Heller ikke Apple har funnet oppskriften >>>

(Kilde: BGR)

annonse