Til hovedinnhold

– Apple Watch-interessen er i ferd med å synke kraftig

Flere søker etter iPod enn etter Apple Watch på Google.

Giuseppe Costantino/Shutterstock.com

Smartklokkene er på vei ut på markedet i stadig større antall, men ennå er mottakelsen ganske lunken. Mange trodde Apple skulle «redde» produktsegmentet med sin Apple Watch, som analytikere tidligere har spådd en lysende fremtid, men andre spåmenn er på langt nær like optimistiske.

Som New York Post og Business Insider melder har en fremstående analytiker hos investeringsselskapet Pacific Crest Securities nå redusert salgsforventningene til Apple Watch betraktelig. Det kom frem i et notat til klienter nylig.

Kutter anslaget med 3 millioner enheter

I notatet kuttet analytikeren, Brad Hargreaves, anslagene for 2016 fra 24 millioner solgte enheter til 21 millioner solgte eksemplarer. Han tror salget vil begynne å sakke av Apples fjerde finanskvartal, som ender i september i år.

Graf fra Google som viser at søkene på Apple Watch har sunket dramatisk, og ligger lavere enn søk på iPod. Foto: Google

Hargreaves nedjusterte prognosene for tredje og fjerde finanskvartal i år med 500 000 enheter, fra 11 millioner til 10,5 millioner. Det er ikke altså snakk om en dramatisk nedgang med det første, men analytikeren tror momentet vil fortsette å falle raskt fremover.

Dataene baserer han blant annet på søkedata fra Google, som brukes som en indikasjon på etterspørselen etter produktet. Fra å oppleve en topp i antall søk i april, skal Google-søkene etter Apple Watch har hatt en svært bratt nedgang rundt midten av mai. På det tidspunktet ble det registrert flere søk på gamle iPod enn Apple Watch.

Andre er mer optimistiske

Dataene er også basert på antall butikkbesøk og opplysninger fra tredjeparter. Analytikerne mener imidlertid at det på langt nær er noe krise om Apple Watch skulle «floppe», hovedsakelig takket være den store iPhone-etterspørselen.

Analytikerne er dermed ganske delte når det gjelder fremtiden til Apple Watch. Tidligere har blant andre ZDNet rapportert om analytikere som mener at smartklokken kunne nå så mye som 27,8 millioner enheter solgt innen utgangen av 2016, altså nesten 7 millioner mer enn det Hargreaves estimerer.

Kanskje vil oppfølgeren til Apple Watch hjelpe på salget: Nå har det dukket opp flere opplysninger om Apple Watch 2 »

annonse