Nyhet

Slik er Motorolas neste generasjon Moto G og Moto X

Lanserte nye mobiltelefoner som snart kommer i norske butikker.

Moto G og Moto X er navnet på de første mobilmodellene som selskapet Motorola Mobility lanserte etter at de ble kjøpt av Google i 2012. Siden den gang har Motorola blitt overtatt av kinesiske Lenovo, og i 2014 ble andre generasjon av mobilene sluppet. Nå har den tredje generasjonen ankommet.

Det skjedde under en direktesendt begivenhet nylig, hvor Motorola dro sløret av de splitter nye Moto G og Moto X. Sistnevnte kommer i to forskjellige utgaver, døpt «Style» og «Play», hvorav Style-versjonen er den mest påkostede.

Som de forrige utgavene er nye Moto G en relativt rimelig mobil som tar sikte på å gi mye valuta for pengene. Skjermen har samme spesifikasjoner som forrige generasjon, det vil en størrelse på 5 tommer og en oppløsning på 1280 x 720 piksler.

Motorola Moto X Style. Foto: Motorola Mobility

Kan senkes ned i vann

Prosessoren er imidlertid oppgradert til en firekjerners Snapdragon 410-brikke på 1,4 GHz, og ellers byr mobilen på 1 GB minne og 8 GB lagringsplass, men en utgave med 2 GB minne og 16 GB lagringsplass vil også bli tilgjengelig.

Videre skilter nye Moto G med et bakkamera på 13 megapiksler, et frontkamera på 5 megapiksler og et batteri på 2750 mAh. Den har den såkalte IPX7-sertifiseringen, som betyr at den tåler å bli senket ned i én meter dypt vann i opptil 30 minutter. I likhet med de forrige generasjonene kan du også velge mellom deksler i mange ulike farger.

Storebroren Moto X kommer altså i Style- og Play-utgaver, hvorav førstnevnte er den mest påkostede. Skjermstørrelsene er på henholdsvis 5,7 og 5,5 tommer, opp fra 5,2 tommer på den forrige generasjonen. Play-versjonen byr på full HD-oppløsning, mens Style-utgaven klasker til med QHD-oppløsning på 2560 x 1440 piksler.

Stort batteri på Play-versjonen

Sistnevnte har ellers en Snapdragon 808-prosessor på 1,8 GHz, 3 GB minne, opptil 64 GB lagringsplass som kan utvides til 128 GB via mikroSD, et bakkamera på hele 21 megapiksler og frontkamera på 5 megapiksler. Batteriet er blitt oppgradert til 3000 mAh.

Play-versjonen har en noe mer beskjeden Snapdragon 615-prosessor på 1,7 GHz, 2 GB minne og opptil 32 GB lagringsplass. Den har samme kamera som Style-utgaven, men batteriet er faktisk større, med sine 3630 mAh. Modellen er også sprutsikker, men ikke vanntett.

Moto G kommer i salg de nærmeste dagene til en veiledende norsk pris på ca. 1900 kr. Moto X Play kommer i løpet av august og vil koste rundt 3300 kr, mens den dyreste Moto X Style-versjonen slippes i september til en veiledende pris på ca. 4300 kroner.

Under kan du se presentasjonsvideoer av telefonene.

Det slippes mange ny telefoner for tiden: Nå har den kinesiske mobilprodusenten OnePlus lansert OnePlus 2 »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Motorola planlegger modulær mobil med pico-projektor
Les også
Solgte 30 000 OnePlus 2 på 64 sekunder
Les også
Disse sakene fra i sommer bør du få med deg
Les også
OnePlus 2 er lansert
Les også
LG lanserer billig klapptelefon
Les også
Kinesiske Oppo lanserer ny og stilfull mobiltelefon
Les også
Lumia-toppmodell med knallskjerm er trolig underveis
annonse