Til hovedinnhold

Nå får du ekte Office også på Android

Putt den kjente tekstbehandleren, regnearket og lysbildefremviseren rett i lomma.

Microsoft

For noen måneder siden meldte Microsoft at de skulle satse mer offensivt på mobile plattformer, noe som ga utslag i at alle iOS-brukere fikk tilgang til den fulle Office-pakken på iPhone og iPad. I dag følger Microsoft etter med støtte for Android ved å lansere tre fullblods Office-apper for plattformen.

Med tekstbehandleren Word, regnearket Excel og lysbildefremviseren PowerPoint også tilgjengelig på Android har Microsoft gitt alle, og ikke bare sine egne Windows Phone-brukere, muligheten til å opprette, endre og vise frem dokumenter i kjent drakt hvor enn de er.

Høy gjenkjennelsesfaktor

Slik ser Microsofts Office-pakke ut for Android-telefoner. Foto: Microsoft

Appene byr på et berøringsvennlig grensesnitt, og om du har brukt Office-pakken på en datamaskin tidligere vil du straks kjenne deg igjen.

Alle appene er bygget slik at de viser menyelementer basert på hva du holder på med aller tydeligst, men du skal også kunne utføre en rekke detaljinnstillinger ved å grave litt i menyene. Det ar altså ikke snakk om overflatiske apper denne gangen.

Word, Excel og PowerPoint-appene er integrert mot skyen og synkroniseres slik at du for eksempel kan fortsette å jobbe der du avsluttet på jobb mens du sitter på toget hjemover. Alle endringer du gjør lagres også automatisk, så du trenger ikke bekymre deg for å huske på dette selv. Ifølge Microsoft skal det være enkelt å lese og gi kommentarer på egne og andres tekster i Word.

Dropp PC-en

Alle de nye appene gir deg raskt tilgang til å vise frem dokumentene du har lagret i skyen rett fra telefonen med de samme funksjonene og overgangene som en er vant med. For mange betyr det at de kan la PC-en stå igjen på arbeidspulten under møter.

Alle appene har selvsagt fått støtte for integrasjon mot Microsofts skylagringstjeneste OneDrive, men også Google Drive, Box og Dropbox er støttet.

Samsung, Sony og LG er noen av Microsofts partnere som etter planen vil forhåndsinstallere Office-apper på sine Android-telefoner i tiden som kommer.

Om du vil prøve Office for Android kan du laste ned Word, Excel eller PowerPoint fra Google Play allerede nå.

Hvilken kontorpakke fungerer best i skyen?
Vi har testet Googles Docs, Apples iWork og Microsofts Office »

(Kilde: Pressemelding)

annonse