Til hovedinnhold

– Neste iPhone får ikke LCD-skjerm

Nye rykter om iPhone 8 har dukket opp.

Vi har hørt en del rykter om Samsungs Galaxy S8 den siste tiden, men rykter om konkurrents neste toppmodell har ikke frekventert nyhetsbildet med samme hyppighet. Nå bringer den japanske nyhetssiden Nikkei noen nye opplysninger om iPhone 8.

Toppsjefen i Sharp, selskapet som leverer skjermer til iPhone-telefonene, skal nemlig ha bekreftet viktig informasjon om skjermene til neste generasjon av Apples telefoner.

Kjører OLED som ledd i stor oppdatering

Ifølge kilden skal Apple droppe LCD-teknologien som de har bruk hittil til fordel for «avanserte» OLED-skjermer. Det har også tidligere blitt rapportert at Apple endelig skap oppgradere fra LCD til OLED, og nå ser det altså ut til at dette faktisk er tilfellet, gitt den høye troverdigheten til kilden.

iPhone 7.

Det skal være på grunn av svakere etterspørsel etter iPhone den siste tiden at Apple ønsker en større designendring med sin neste toppmodell, der iPhone 7 som kjent ikke bød på de helt store nyvinningene.

Svakere salg

Som blant andre CNN meldte nylig meldte sank Apples salg det siste året for første gang siden 2001, og det siste kvartalet sank iPhone-salget til 45,5 millioner enheter fra 48 millioner i samme periode i fjor. Denne trenden håper Apple trolig å snu med iPhone 8.

Tidligere har det kommet frem at iPhone 8 også skal komme med en kurvet skjerm som skal være minst 5,5 tommer stor. Ryktene har ellers indikert at telefonen kan komme med heldekkende skjerm og en virtuell hjemknapp som er bygget direkte inn i selve skjermen.

Apple slapp nylig en ny MacBook: Den har nå fått to nye skjermer fra LG med heftige oppløsninger »

Les også
Så dyr blir trolig iPhone 8
Les også
– Neste iPhone skal trolig hete iPhone X og får ansiktsgjenkjenning
Les også
Apple iPhone 7 Plus: Nesten ingen andre mobiler kan måle seg med iPhone 7 Plus
Les også
Apple iPhone 7: Endelig en iPhone som er vanntett
Les også
Neste iPhone får trolig et unikt design
Les også
Apple skal trolig lansere en påkostet iPhone med kurvet OLED-skjerm neste år
annonse