Rykte

– Neste iPhone skal trolig hete iPhone X og får ansiktsgjenkjenning

Nye, troverdige rykter om Apples neste flaggskip har dukket opp.

Ryktene om Apples neste toppmodell kommer nå med stadig høyere hyppighet, og det siste gullkornet kommer fra nettstedet Apple Insider.

Nettstedet har vært i kontakt med en analytiker som hevder at Apple skal lansere tre iPhone-modeller i inneværende år, i tråd med tidligere rykter, hvorav topputgaven visstnok skal hete «iPhone X».

Fullstendig heldekkende OLED-skjerm

Informasjonen kommer fra kilder i Apples forsyningskjede og dukket opp i et notat til investorer, og dermed skulle det være grunn til å ta opplysningene på alvor, selv om ingenting altså er offisielt bekreftet.

«iPhone X» får trolig fullstendig heldekkende OLED-skjerm og ansiktsgjenkjenning. Dette illustrasjonsbildet er et konseptbilde av en annen mobilmodell. Bilde: YouTube

Ifølge de nye opplysningene skal den neste toppmodellen få en fullstendig heldekkende skjerm på 5,8 tommer og med OLED-teknologi, som også tidligere er blitt antydet. Kildene underbygget også ryktene om at komponenter som fingeravtrykkleser, kamera og høyttaler dermed vil bli bygget direkte inn i selve skjermen.

Ansiktsgjenkjenning

Av helt nye opplysninger er kildene for øvrig av den oppfatning at iPhone X-modellen vil få innebygget teknologi for ansikts- og bevegelsesgjenkjenning som skal benytte en lasersensor og infrarød sensor som befinner seg nær frontkameraet.

I tillegg til i toppmodellen iPhone X skal det visstnok også komme en iPhone 7s i størrelsene 4,7 og 5,5 tommer, som altså blir oppgraderte utgaver av de eksisterende iPhone 7-modellene. Tidligere rykter har indikert at disse nye S-modellene vil ha same design, men blant annet komme med en kraftigere A11-brikke.

Apple planlegger nå trolig en mobil med hull i skjermen »

Les også
– iPhone 8 kan bli utsatt til 2018
Les også
Apple vil lage en skjerm du kan rulle sammen og putte i lommen
Les også
– iPhone 8 kommer med revolusjonerende kamerateknologi
Les også
iPhone 8 kan trolig låses opp ved å skanne ansiktet ditt
Les også
Så dyr blir trolig iPhone 8
Les også
Apple planlegger en mobil med «huller» i skjermen
Les også
Apple skal trolig lansere tre iPhone-modeller neste år
Les også
– Neste iPhone får ikke LCD-skjerm
Les også
Neste iPhone får trolig et unikt design
Les også
Neste år skal Apple trolig kvitte seg helt med hjemknappen på iPhone
Les også
Apple skal trolig lansere en påkostet iPhone med kurvet OLED-skjerm neste år
Les også
Neste år skal Apple trolig lansere en mobil som er heldekket av glass
annonse