Til hovedinnhold

LG slipper 4K- og 5K-skjermer til de nye MacBook-maskinene

Har allerede lagt ut skjermene for salg.

LG

Etter lengre tid med spekulasjoner lanserte Apple omsider nye MacBook-maskiner på sitt arrangement nylig. Allerede nå har det kommet et par interessante tilleggsprodukter til Apples mye maskiner. LG kan nemlig melde at de slipper både en 4K- og en 5K-skjerm spesialdesignet for nye MacBook.

De to nye skjermene, som har fått navnet Ultrafine, er på 21,5 og 27 tommer og byr på henholdsvis 4096 x 2304 og 5120 x 2880 piksler. Sistnevnte ble demonstrert på scenen under Apples arrangement, som vi rapporterte i vår live-dekning.

USB Type-C og Thunderbolt 3

Ultrafine-skjermene er allerede lagt ut for salg på Apples egen nettbutikk, hvor 4K-varienten har en pris på 7090 kroner, mens 5K-varienten har en prislapp på betydelig stivere 13 390 kroner.

LG UltraFine 5K.
LG

4K-skjermen kommer med fire USB Type-C-kontakter, og én USB Type-C-kabel følger med i pakken. 5K-skjermen kommer med tre USB Type-C-kontakter, én Thunderbolt 3-kontakt og en Thunderbolt 3-kabel.

Kamera, mikron og høyttalere

Nye MacBook Pro har som kjent hele fire Thunderbolt 3-porter, som altså betyr at du kan koble til like mange 5K-skjermer, noe som selvsagt blir relativt dyrt. Ellers er begge skjermene av IPS-typen og har en lysstyrke på 500 cd/m².

5K-versjonen har både innebygget kamera, mikrofon og høyttalere, mens 4K-utgaven kun har høyttalere. Begge de nye Ultrafine-skjermene er altså tilgjengelige for bestilling nå.

Apple lanserte ikke bare nye MacBook-er: De kom også med en ny TV-applikasjon »

annonse