Til hovedinnhold

LG slipper 4K- og 5K-skjermer til de nye MacBook-maskinene

Har allerede lagt ut skjermene for salg.

Etter lengre tid med spekulasjoner lanserte Apple omsider nye MacBook-maskiner på sitt arrangement nylig. Allerede nå har det kommet et par interessante tilleggsprodukter til Apples mye maskiner. LG kan nemlig melde at de slipper både en 4K- og en 5K-skjerm spesialdesignet for nye MacBook.

De to nye skjermene, som har fått navnet Ultrafine, er på 21,5 og 27 tommer og byr på henholdsvis 4096 x 2304 og 5120 x 2880 piksler. Sistnevnte ble demonstrert på scenen under Apples arrangement, som vi rapporterte i vår live-dekning.

USB Type-C og Thunderbolt 3

Ultrafine-skjermene er allerede lagt ut for salg på Apples egen nettbutikk, hvor 4K-varienten har en pris på 7090 kroner, mens 5K-varienten har en prislapp på betydelig stivere 13 390 kroner.

LG UltraFine 5K.

4K-skjermen kommer med fire USB Type-C-kontakter, og én USB Type-C-kabel følger med i pakken. 5K-skjermen kommer med tre USB Type-C-kontakter, én Thunderbolt 3-kontakt og en Thunderbolt 3-kabel.

Kamera, mikron og høyttalere

Nye MacBook Pro har som kjent hele fire Thunderbolt 3-porter, som altså betyr at du kan koble til like mange 5K-skjermer, noe som selvsagt blir relativt dyrt. Ellers er begge skjermene av IPS-typen og har en lysstyrke på 500 cd/m².

5K-versjonen har både innebygget kamera, mikrofon og høyttalere, mens 4K-utgaven kun har høyttalere. Begge de nye Ultrafine-skjermene er altså tilgjengelige for bestilling nå.

Apple lanserte ikke bare nye MacBook-er: De kom også med en ny TV-applikasjon »

Les også
LGs nye 5K-skjerm til Mac kan ikke plasseres nær en ruter
Les også
Philips slipper gigantisk, kurvet 4K-skjerm
Les også
Dells nye skjermbeist kan vise over en milliard farger
Les også
Dette er en bærbar PC med tre innebygde skjermer
Les også
LGs 4K- og 5K-skjermer til MacBook blir forsinket
Les også
Apple trekker seg ut av skjermbransjen
Les også
Nå er Apples nye MacBook Pro endelig offisiell
Les også
Her er alle produktene Apple viste frem i dag
Les også
Apple stanser salget av den lekre skjermen sin
annonse