Til hovedinnhold

Apple skal trolig lansere en påkostet iPhone med kurvet OLED-skjerm neste år

En av neste års iPhone-modeller skal ligne på Samsungs Edge-modeller, sier rykter.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er ikke så lenge til Apple skal lansere sin iPhone 7, noe som omsider vil gjøre slutt på de mange ryktene og spekulasjonene om telefonen. Når det gjelder neste års modeller har ryktemaskinen imidlertid bare såvidt blitt sveivet igang, og nå har nye opplysninger dukket opp.

Den japanske avisen Nikkei melder nemlig at det skal komme en premium-iPhone neste år med en kurvet skjerm som ligner på dem man finner på Samsungs toppmodeller.

Skal lansere tre iPhone-er neste år

Opplysningene har altså ikke blitt offisielt bekreftet, men skal komme fra en kilde som har nær kjennskap til Apples planer.

Illustrasjonsbilde.
Espen Irwing Swang, Tek.no

Kilden kunne opplyse om at Apple skal lansere tre iPhone-modeller i 2017, noe det også tidligere har gått rykter om. Bare én av disse, en premium-modell, er altså ventet å få en kurvet skjerm, og denne skal også få et OLED-panel levert av erkekonkurrenten Samsung.

De to andre iPhone-variantene vil få vanlige, flate skjermer og skal ifølge Nikkei ikke få OLED-skjermer, men beholde LTPS-LCD-panelene. Det har tidligere gått rykter om at Apple skal ta steget over til OLED neste år, men dette gjelder tilsynelatende ikke samtlige modeller.

Kan bli større enn 5,5 tommer

Modellen med kurvet skjermdesign skal visstnok få en størrelse på 5,5 tommer eller større, noe som i så fall betyr at den kan bli enda større en dagens Plus-modeller. Den andre en skjerm 5,5 tommer og den tredje vil ha en skjermstørrelse på 4,7 tommer, som dagens iPhone 6.

Vi meldte for øvrig nylig at Apple skal lansere en mobil med heldekkende glass neste år. Om dette designet gjelder den ryktede premium-modellen ser det altså ut til at denne kommer både med glass, OLED og kurvet skjerm. Ingenting er ennå bekreftet fra offisielt hold.

Det er ikke bare nye mobiler Apple skal lansere neste år: Ryker skal ha det til at tre nye nettbrett også er på vei »

(Via TechRadar)

annonse