Til hovedinnhold

Sjekk de nye, stilfulle VR-brillene til Windows

Dell, Asus og Lenovo har vist frem sine «blandet virkelighet»-produkter.

Microsoft

I fjor sommer uttalte Microsoft at Windows 10 skulle bli den beste plattformen for VR, og på et pressearrangement kom det frem at flere av Microsofts partnere har VR-briller til Windows 10 på gang. I forbindelse med Computex-messen har disse nå vist frem sine produkter, og de er ganske stilige saker.

På den offisielle Windows-bloggen har VR-brillene, eller rette sagt «blandet virkelighet»-brillene, til både Asus, Lenovo, Dell og blitt avduket. Acers modell har vi allerede skrevet om tidligere.

Asus-brillene er prydet med et spesielt mønster på fremsiden.
Microsoft

Microsoft har riktignok ikke delt så mange tekniske detaljer, men vi har i alle fått et lite innblikk i de designmessige egenskapene til de nye Windows-brillene, som må sies å være forseggjorte. Asus' modell er for eksempel prydet med et tredimensjonalt, polygonalt mønster på fremsiden.

Fokus på komfort

Asus-brillene skal også være både kraftig, lettvektig og ergonomisk, ifølge Microsoft, og by på såkalt seks graders frihet. Det betyr at brillene har bevegelsessporing i alle retninger, men altså ikke nødvendigvis posisjonssporing.

Dette er Lenovos variant, som skal få ekte posisjonssporing uten eksterne sensorer.
Microsoft

Når det gjelder Dell-brillene har disse også et ganske «futuristisk» utseende og skal visstnok ha et ekstra sterkt fokus på komfort, som blant annet ivaretas av myke, utskiftbare puter, vektbalansert hodestropp og visir som kan vippes opp.

Lenovos briller skal på sin side by på sensorer som skal gi såkalt «inside out»-sporing, som betyr at brillene har romposisjonssporing uten behov for eksterne sensorer. Det har tidligere blitt antydet at alle Windows-brillene skal ha slik sporing, så Lenovos briller blir trolig ikke de eneste med dette.

Brillene skal komme ut senere i år, uten at noen datoer foreligger ennå, og de skal også bli prismessig overkommelige. Ingen prisantydninger finnes imidlertid heller ennå. For øvrig har Microsoft tidligere avslørt maskinkravene til brillene, som heldigvis på ingen måte blir avskrekkende.

Oculus Rift har endelig fått full romskala-posisjonssporing »

annonse