Til hovedinnhold

Disse VR-brillene med 8K-oppløsning ble en knallsuksess på Kickstarter

Pimax prøver å ta VR-teknologien et steg videre.

Kickstarter

I februar i år skrev vi om et nytt par VR-briller som skal konkurrere med Oculus Rift og HTC Vive kalt Pimax, som skilter med saftig 8K-oppløsning. Nå nærmer brillene seg lansering, for produktet har nemlig blitt lagt ut på finansieringsnettstedet Kickstarter, hvor det allerede har blitt en stor suksess.

Pimax skiller seg altså ut ved at brillene har 8K-oppløsning, som er noe misvisende, da brillene nærmere bestemt opererer med en 4K-skjerm på 3840 x 2160 piksler per øye.

Langt skarpere enn Rift og Vive

Dette gjør brillene likevel mye mer høyoppløste enn andre VR-produkter på markedet, og ifølge utvikleren skal oppløsningen gjøre den berømte nettingeffekten til en saga blott. Til sammenligning opererer Rift og Vive med kun 1080 x 1200 piksler per øye.

Av andre nevneverdige egenskaper har Pimax-brillene en bred synsvinkel på 200 grader, som er nesten dobbelt så mye som på de nevnte konkurrentene med sine 110 grader. Forsinkelsen ligger på 15 millisekunder, og oppdateringsfrekvensen til skjermene er på 90 Hz, det samme som på Vive og Rift.

Så mye skarpere skal Pimax være sammenlignet med Oculus Rift og HTC Vive.
Kickstarter

Kickstarter-suksess

Brillene har også posisjonssporing, og her kan man visstnok velge mellom ekstern sporing ved hjelp av lasere og interns posisjonssporing ved hjelp av moduler som kan settes på brillene. Det modulære designet skal også gjøre det mulig å sette på eventuelle andre, fremtidige moduler, for eksempel sporingsmoduler for hendene.

Det finnes riktignok begrenset med 4K-innhold til VR, men utvikleren sier at alt innhold som har lavere oppløsning vil bli oppskalert via en egen prosessor. Hvor godt dette fungerer er selvsagt vanskelig å si.

Pimax ble straks meget populære på Kickstarter, hvor de i skrivende stund har blitt lovet 690 000 dollar i finansiering av et mål på bare 200 000 dollar, og det med 43 dager igjen. For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 500 dollar. Mer informasjon finner du på Kickstarter, og se også video under.

På Kickstarter kan du nå også skaffe deg en smart pute »

annonse