Til hovedinnhold

Nå har Oculus Rift endelig fått fullverdig støtte for posisjonssporing i romskala

Stiller nå på like vilkår som hovedkonkurrenten HTC Vive.

Oculus VR

Det store konkurransefortrinnet som HTC Vive hadde over Oculus Rift var at brillene kom med skikkelige kontrollere og sporing av brukeren i full romskala på lansering. Rift har imidlertid tatt innpå med sine Touch-kontrollere, men som vi skrev i testen vår slet hodesettet fortsatt å få perfekt romskala-sporing, selv med to sensorer.

Dette problemet skal nå være løst, men det koster en liten slant.

Den seneste programvareoppdateringen til Oculus Rift har nemlig fått offisiell støtte for 360-graders romskala-sporing med tre sensorer.

Det kreves en ekstra sensor om du vil ha full romskala-sporing, men det følger med når du kjøper Touch-kontrollene.
Niklas Plikk, Tek.no

Kun eksperimentell hittil

Denne støtten har riktignok allerede vært på plass en stund, men hittil har Oculus beskrevet funksjonen som «eksperimentell» og noe som ikke nødvendigvis fungerer som forventet, som man kan lese på Oculus Rifts tilbehørsside.

Med den seneste oppdateringen skulle altså sporingen være implementert i fullverdig form, og dermed er det nå ganske lite som skiller de to hovedaktørene på VR-markedet. Prismessig ligger Oculus Rift i utgangspunktet litt lavere i Norge, 9000 kroner mot HTC Vives 9500 kroner, men da har du bare to sensorer. Skal du kjøpe en tredje havner de to VR-hodesettene veldig likt i pris.

Som vi skrev i testen vår av Touch-kontrollerne fungerer det helt fint med bare to sensorer, men hvis du har et veldig stort rom kan det være nødvendig å kjøpe en ekstra en.

Nå finnes det ryggsekk-PC-er for VR »

(Via TechCrunch)

annonse