Nyhet

Slik skal Google gjøre det kjempelett å lage ekte VR-videoer

Brukervennlige kameraer med helt nytt videoformat for VR er på vei.

Det finnes nå ganske mange muligheter på markedet for folk som vil lage VR-video og 360-gradersvideoer, men fremdeles er nok terskelen ganske høy for flere. Det ønsker Google nå å gjøre noe med.

Selskapet skal nemlig lansere et helt nytt videoformat de kaller VR180, som altså ikke dreier seg om vanlig 360-graders VR-video, men snarere om hva som befinner seg rett foran brukeren.

Kameraer med eget VR-format på vei

Til gjengjeld skal det nye VR180-formatet levere bilder i høy oppløsning som ifølge Google vil se skikkelig bra ut på både PC og mobil. Bildene vil kunne vises i ekte stereoskopisk VR-format når man bruker produkter som Google Cardboard, PSVR, som kommer til PC, eller Google Daydream.

Kameraer som støtter den nye standarden er på vei fra Lenovo og LG.

Meningen med formatet er altså å gjøre det mer håndterlig å produsere VR enn med det mer vanlige 360-gradersformatet. Formatet vil blant annet støtte sanntidsstrømming, og støtte for videoredigering i kjente verktøy som Adobe Premiere Pro skal være på vei.

Samtidig jobber Google med tredjeparter om utviklingen av selve kameraene som støtter det nye formatet. Kameraer som er bygget for VR180-formatet er under utvikling hos blant andre Lenovo og LG, men akkurat når de kommer på markedet er ennå uvisst.

Om du vil se hva formatet dreier seg om, og har den nødvendige VR-brillen, kan du sjekke ut den nye spillelisten med VR180-videoer som allerede er lastet opp på YouTube. Om du ønsker å følge med på utviklingen kan du legge igjen e-postadressen din på prosjektets hjemmeside.

Synes du HTC- og Oculus-brillene har for lav oppløsning?
Et finsk selskap har nå laget en ekstremt høyoppløst VR-skjerm »

(Kilde: Google)

Les også
Samsung har laget en VR-skjerm som slår Rift og Vive ned i støvlene
Les også
Sjekk de nye, stilfulle VR-brillene til Windows
annonse