Til hovedinnhold
SniktittAcer Spin 1

Hos Acer Spin 1 er kvalitet og budsjett ingen motsetning

Byr på byggekvalitet og design som en titusenkronersmaskin, til en tredjedel av prisen.

Taipei/Tek.no: Når du skal kjøpe bærbar på budsjett kan du ikke forvente all verden når det kommer til byggekvalitet, design og øvrige egenskaper. Gjerne bare at PC-en fungerer og at den ikke går i stykker altfor lett.

Med sin oppdaterte 2-i-1-hybrid, kalt Spin 1, virker imidlertid Acer å ha bestemt seg for å komme regelen om at du ikke kan få både en solid og pen bærbar i budsjettklassen til livs.

Spin 1 kan krysse av for å ha både «the looks», og god gjennomført byggekvalitet, og det til en startpris på kun 300 dollar. Da skilter maskinen med et design i mørkegrått metall som gjerne kunne omkranset mye dyrere maskiner, og den generelle konstruksjon og skjermhengselen er dønn solid.

Når vi legger til at enheten har et sprakende og skarpt 1080p IPS-panel med berøringsfunksjonalitet og god innsynsvinkel er det i alle fall ikke noe å si på presentasjonen. Panelet er på 11,6 tommer, så dette er en svært kompakt liten maskin, og mens vekten lander på snaue 1,26 kilo måler Spin 1 bare 1,4 cm over livet.

Størrelsen vil nok gjøre denne til en god kandidat for å bruke når du er på reise, og batteriet skal ifølge Acer holde det gående i omtrent åtte timer.

Vi har kjent på hakket bedre tastaturer, men det får klart godkjent for prisen og pekeplaten med glassbelegg sørger i alle fall for presis og jevn sporing.

Nå kan ikke Acer trylle, så noe kraftbeist snakker vi dog ikke om. Rimeligste konfigurasjon får en Intel Celeron-prosessor, mens legger du flere mynter på bordet oppgraderes du til en Pentium-prosessor. Uansett er det 4GB minne og 32, 64 eller 128GB eMMC-lagring som står på tilleggsmenyen.

Av porter finner vi de vanlige mistenkte, altså et par USB 3-porter, en HDMI-ut og en minnekortleser. 802.11ac-nettverk og blåtann i versjon 4 er også på plass.

Spin 1 kommer med Windows 10 S, som kun kjører apper hentet ned fra Windows Store. Du kan imidlertid oppgradere til Windows 10 Pro helt gratis ut året.

Ifølge Acers representant skal oppdaterte Spin 1 ut på det norske markedet i sommer, men akkurat når, i hvilke konfigurasjoner og til hvilken pris kunne han ikke svare på.

Windows 10 S skal skyte ned Chrome OS-trusselen:
Les mer om Windows 10 S her »

Les også
Acer slipper spillbærbar for deg som ikke har så store krav
Les også
Sjekk de nye, stilfulle VR-brillene til Windows
Les også
Acer slipper bærbar PC for spillere som ikke har så høye krav
Les også
Acers nye spillskjerm er svær, bred og buet
Les også
Acer lokker gamerne med 144 Hz i 4K
annonse