Nyhet

Snart kan du trolig spille de gamle Xbox-spillene på PC-en

Microsoft vil gjøre Windows-plattformen bakoverkompatibel med den første Xbox-konsollen.

Xbox One har allerede vært bakoverkompatibel med Xbox 360-spill en god stund nå, men på årets E3-messe kunngjorde Microsoft at de skal utvide bakoverkompatibiliteten til den opprinnelige Xbox-maskinen også.

Nå ser det ut som Windows-plattformen også skal omfattes av det nye fremstøtet.

I et intervju med nettstedet PC Gamer hintet nemlig sjefen for Xbox-avdelingen hos Microsoft, Phil Spencer, at han ønsker å gjøre det mulig å spille spill til den originale Xbox-konsollen på Windows-plattformen.

Svarte bekreftende

Den originale Xbox-maskinen begynner å dra på årene, men Microsoft ønsker likevel å gjøre Windows bakoverkompatibel med den aldrende maskinen.

Spencer svarte simpelthen «ja» på spørsmålet om hvorvidt vi kommer til å se slik emulering, uten at dette nødvendigvis er å tolke som en endelig bekreftelse.

Xbox-sjefen uttalte at emulering generelt er vanskelig, spesielt når man opererer med ulike arkitekturer, men pekte på at den opprinnelige Xbox-konsollen benytter en x86-brikke, noe som gjør denne maskinen enklere å emulere i Windows.

Xbox 360 benytter til sammenligning PowerPC-arkitektur, som er vesentlig vanskeligere å emulere på x86-plattformen. Spencer mener likevel det ikke uten videre vil bli enkelt å kjøre originale Xbox-spill på PC-plattformen.

– Jeg tror vi har en del arbeid å gjøre der, men jeg tror det ligger i fremtiden, slo Phil Spencer fast overfor PC Gamer. Akkurat når vi eventuelt får se bakoverkompatibiliteten i aksjon er dermed ennå høyst uvisst.

Med Windows 10 har Microsoft som kjent trappet opp satsingen på spilling gjennom tett integrasjon mot Xbox-plattformen og en egen spillmodus som ble lansert som en del av den store Creators Update-oppdateringen som nylig ble sluppet.

Microsoft avduket nylig sin kraftigste konsoll hittil:
Les om Xbox One X »

Les også
Ny Windows ute nå: Dette er nytt
Les også
Dette er Xbox One X
Les også
Sjekk de nye, stilfulle VR-brillene til Windows
Les også
Windows 10 får egen spillmodus
annonse