– Windows 10 skal bli den beste plattformen for VR

Microsoft kom med stor kunngjøring om sin nye VR-satsing.

Godt hjulpet av populariteten til Oculus Rift-brillene er virtuell virkelighet i vinden som aldri før, og mange selskapet har valgt å kaste seg på karusellen. Dette inkluderer Microsoft, som nå har avduket store ambisjoner på dette området.

Som blant andre Ars Technica og The Verge melder kunngjorde Microsoft nettopp at de skal inngå et samarbeid med selskapet Valve om å gjøre Windows 10 til den «beste plattformen» for virtuell virkelighet. Kunngjøringen kom på «før-pressekonferansen» i forkant av E3-spillmessen.

Har allerede et VR-hodesett på plass

Dessverre utdypet ikke selskapet hva dette ville innbære rent konkret, men antakelig vil det dreie seg om å bygge inn en eller annen form for dedikert VR-grensesnitt i det kommende operativsystemet, som kan gjøre det lettere for Windows-spillere å kjøre VR-spillene.

Windows 10 vil også komme med innebygget støtte for Oculus Rift. Dette er forbrukerutgaven som ble avslørt nylig. Foto: YouTube/Oculus VR

Den nye samarbeidspartneren Valve er et kjent spillutviklingsselskap som blant annet er ansvarlig for Half Life-spillene og distribusjonsplattformen Steam. Selskapet kunngjorde sin VR-satsing i februar i år, og i mars ble det også klart at Valve har slått seg sammen med mobilprodusenten HTC om et eget VR-hodesett kalt «Vive».

Vi var blant de få som fikk teste ut dette hodesettet i forkant av Mobile World Congressen-messen i år, og måtte si oss mektig imponert over hva Valve og HTC har fått til. En Windows 10-støtte for denne teknologien kan med andre ord love godt.

Kommer med innebygget Rift-støtte

Det nylig inngåtte samarbeidet med Valve er imidlertid ikke det eneste Windows 10-relaterte VR-fremstøtet fra Microsoft den siste tiden. Under den ferske avdukingen av den endelige forbrukerutgaven av VR-brillene Oculus Rift kom det frem at brillene vil bli levert med en Xbox One-håndkontroll, og at Windows 10 vil komme med ferdig innebygget støtte for Oculus Rift.

Som er kjent Microsoft allerede inne på VR-arenaen, i alle fall delvis, med sine «utvidet virkelighet»-briller HoloLens. I denne forbindelse kunne Microsoft for øvrig også avsløre en utgave av det populære spillet Minecraft som er spesifikt utviklet for HoloLens-brillene.

Det er ikke så lenge vi kan prøve Oculus Rift-brillene på Windows 10: Lanseringsvinduet til forbrukerutgaven er nå endelig avslørt »

Les også
Nå kommer det PC-er som er bygget spesifikt for VR-brillene
Les også
Disse VR-brillene byr på skikkelig oppløsning
Les også
Trådløse kontrollere, færre kabler og mindre rom
Les også
GoPro slipper heftig VR-rigg
Les også
Nå har det kommet mer video-innhold for VR-brillene
Les også
HTCs lovende VR-briller utsettes
Les også
Automatisk oppdatering krasjet Gear VR
Les også
Slik skal Windows 10 friste spillerne
Les også
Her er forbrukerversjonen av Oculus Rift
Les også
Denne kan bli en farlig utfordrer til Oculus Rift
Les også
Sorry Mac, det blir ingen Oculus Rift på OS X med det første
Les også
Snart kan VR-brillene få 4K-oppløsning
Les også
Dette er noe av det mest imponerende vi har prøvd
annonse