Til hovedinnhold

Nytt kameramonster fra Sony Ericsson

I dag, tirsdag, har Sony Ericsson hold pressekonferanser over hele verden for å vise frem flere nye mobiltelefoner. Nå skal det sies at de aller fleste produktene som ble vist frem allerede har vært spredt på internett en god stund. Allikevel var det flere saftige saker som Sony Ericsson viste frem i Oslo i morges.
Ingen høyere?
Det mest avanserte som selskapet viste frem var utvilsomt C905, som kommer til å ble det nye kameraflaggskipet når det dukker opp i løpet av årets tre siste måneder. Dette er telefonen som skal gjøre Sony Ericsson til en leder igjen i kameramobilsegmentet.
Sony Ericsson har hele tiden fokusert stort på kameramobiler via sin serie Cyber-shot-mobiler. Flere av modellene har vunnet flere tester mot rivalene. Allikevel er det ingen tvil om at spesielt Nokia har tatt dette segmentet på alvor og har gått forbi med sine siste modeller. C905 har imidlertid en kameraoppløsning på 8,1 megapiksler, som gjør at de tekniske spesifikasjonene unektelig ser meget imponerende ut.

Førsteinntrykket av Sony Ericsson C905 var positivt


Nå sier da riktignok selskapet selv at megapiksler ikke er på langt nær så viktig som mange kanskje har fått inntrykk av. C905 skal imidlertid ha flere andre kamerafunksjoner som tar kameramobilene ett steg videre, deriblant både face detection og smart contrast. Sistnevnte duser ned overeksponerte bakgrunner og lyser opp mørke partier.
- Det er kanskje første gang en mobiltelefon blir et reelt alternativ til å kjøpe et eget digitalkamera, sier National Account Manager Erik Sandsmark i Sony Ericsson, som også hevder han har hørt rykter om at kameraet i C905 har samme bildebrikke som Alpha-kameraene til Sony.

Årets helt
C905-modellen har allikevel langt mer å by på enn bare kamera. Den har blant annet en skjerm på 2,4 tommer med ripesikkert mineralglass og A-GPS, med flere navigasjonsapplikasjoner. GPS-modulen kan selvsagt også brukes til såkalt geotagging, som lar deg lagre geografisk posisjon på bildene som tas.

Sony Ericsson C905 har innebygd GPS


Telefonen har det som trengs av mobilteknologi, som 3G og HSDPA, i tillegg til Wlan. Den kommer også med Memory Stick Micro-minnekort på to gigabyte. Prisen skal ligge i det øverste sjiktet i markedet, uten at Sony Ericsson vil spesifisere noen pris.
Det er ingen tvil om at Sony Ericsson har stor tro på produktet. Sandsmark omtaler da også C905 som et av årets ”hero products”, som er den interne betegnelsen på de viktigste modellene.
Fokus på spill
Den andre mobiltelefonen verdt å nevne fra lanseringen var F305, som setter fokus på spill. Med sine dedikerte spillkontrollere og stereohøyttalere viser den helt klart at Sony Ericsson har skjønt at spill er det neste store mobilmarkedet, etter at de nå har fokusert stort på både kamera- og musikkmobiler i flere år.

Sony Ericsson F305 er en litt plastikkpreget spillmobil

Mest spennende med F305 er kanskje de Wii-lignende mulighetene. For telefonen har en bevegelsessensor som gjør at det er mulig å bevege telefonen for å styre spillene. Blant spillene som følger med er bowling, jockey og fisking. Sistnevnte betyr da at du gjør en kastebevegelse med mobilen for å kaste ut snøret.

For de som legger merke til de dedikerte snarveistastene på telefonen ser det ut som om Sony Ericsson har blitt inspirert av morselskapet og deres Playstation. Knappene har nemlig to av de fire symbolene som også brukes på Playstation-kontrollerne.

Her er de litt Playstation-pregede spilltastene på F305


Utover spillfunksjonaliteten er det lite å hoppe i taket av med F305. Den har et kamera med oppløsning på to megapiksler, FM-radio og MP3-spiller. Den er også utstyrt med Bluetooth, men har av en eller annen merkelig grunn ikke støtte for trådløs stereolyd (A2DP).
Telefonen skal dukke opp i løpet av tredje kvartal i år og prisen skal ligge blant de billigste på markedet. Selskapet opererer selv med en veiledende pris på 170 euro (1.363 kroner), men det er uten subsidier og eventuelle norske skatter og avgifter.

Ekstra utstyr
Samtidig med de to telefonene lanserte Sony Ericsson også en hel del ekstrautstyr, som de alltid gjør på sine storlanseringer. Bluetooth-headsettene PV715, PV720 og PV740, som henvender seg mot henholdsvis billigmarkedet, de som er interessert i design og for de profesjonelle brukerne.
Selskapet har ellers skjønt at batterikapasiteten på dagens avanserte mobiltelefoner ikke er helt på det nivået de bør være. De har derfor lansert batteriladeren CBC-100, som gjør det enklere å lade ekstra batterier til mobilen. De har også kommet med batteripakken CPP-100, som gir et ekstra boost når mobilens batterier er tomme.

Turbomodemet Sony Ericsson MD400

Sony Ericsson har også tatt 3G-modem et steg videre. MD400 og MD400g er USB-modem med HSPA-støtte, som gir hastigheter opptil 7,2 Mb/s ned og 2,0 Mb/s opp. Sistnevnte har også GPS-mottaker som kan kobles direkte til Google Maps. Modemene har også innebygd Memory Stick Micro-inngang for ekstra lagringskapasitet, slik at det er mulig å legge igjen den vanlige USB-nøkkelen hjemme.

Mer om
annonse