Til hovedinnhold

Steike, for en mobiltelefon!

Espen Irwing Swang, Tek.no

Vi må erkjenne at vi er rimelig bortskjemte når det gjelder mobiltelefoner. Men HTC Touch HD overgår alt vi har sett, og etter at vi også har fått prøvekjøre den er siste rest av tvil borte – dette er det råeste vi har sett til nå.
WVGA
Telefonen har ingen taster på fronten – selv ikke en menyknapp, slik Iphone har. I stedet er hele forsiden dekket med et glass. Menyfeltene ligger under dette glasset, som ellers beskytter en skjerm på hele 3,8 tommer. Til sammenlikning har Iphone en skjerm på 3,5 tommer.
Ikke et vondt ord om skjermen på Iphone, men antallet punkter på Touch HD er nøyaktig 2,5 ganger høyere.
Skjermbredden skal gjøre det hensiktsmessig å lese nettsider i full størrelse, ettersom de fleste nettsider er tilpasset dette formatet.
Hands on
Men spesifikasjoner er noe man kan lese seg til. Vi var derfor mer spent på hvordan telefonen fungerer i praksis.


Bildet lyver litt. I realiteten er Touch HD (til venstre) og Iphone 3G omtrent like store.
La det være sagt med en gang – Apples touchgrensesnitt på Iphone flyter bedre enn det vi fikk til med Touch HD. Det er det to årsaker til. Programvaren på Touchen vi fikk prøve er ikke den som vil bli levert med telefonen. For det andre har HTC Touch HD ikke samme berøringssystem som Apple. I tillegg til å berøre må du nemlig øve et visst trykk mot skjermen før du får respons.
Men dette er ikke bare en ulempe. Det hindrer feiltrykking, og gjør det mulig å bruke penn på skjermen. Dermed kan du gjøre notater, tegne skisser eller uføre flere funksjoner som trenger presisjon. Det kan du ikke med Iphone.
Mer robust
Vi merker oss likevel at det er stor forskjell på skjermoverflaten på Touch HD og forløperen Touch Diamond. Den nye skjermen virker atskillig mer robust, selv om det gjenstår å se om den faktisk er det.


Telefonen har også fått 3,5 millimeter standard audioutgang.
Programvaren på den nye Touch HD skal vi ikke si noe om, ettersom den helt sikkert ikke vil være slik vi så den på vår prototyp. Men den raske og presise reaksjonen i dagens uferdige produkt lover godt for fremtiden. Blant annet er skjermtastaturet svært mye enklere å bruke på en skjerm som er så stor som dette, sammenliknet med HTC Touch, eller Iphone for den sakens skyld.
Vi gleder oss unektelig til telefonen kommer i butikk. Her er et par bilder til dere kan korte ventetiden med.


Når vi legger Touch HD på toppen av Iphone ser vi at de er tilnærmet like store.


Fem megapiksler på Touch HD. Iphone har to.


Her er Touch HD med dagens HTC-flaggskip, Touch Diamond.

Mer om
annonse