Til hovedinnhold

Norges mest populære mobiler

Salgstallene vi har fått tak i viser at Sony Ericsson og Nokia fortsatt har en meget sterk posisjon i det norske markedet. På topp ti over de mest solgte mobilene hittil i år finner vi stort sett bare Sony Ericsson- og Nokia-mobiler, men også HTC er representert.

Her er listen basert på salgsstatistikk fra mobildistributørene Brightpoint og Kjedehuset.

Nr. 1: Sony Ericsson K810i - Folkets favoritt

Vi hadde bare nesten gode ord å si om K810i da vi testet den i fjor sommer, og den fikk dermed terningkast fem. K810i har et meget bra 3,2-megapiksel kamera, god batterikapasitet og den er lett å bruke. Det vi trakk ned for var at K810i var relativt dyr da den kom, og at vi hadde håpet på enda flere funksjoner sammenlignet med forgjengeren k800i. Kjedehuset hadde k810i på andreplass over de mest solgte mobilene i Norge hittil i år.

Dette er den mest solgte mobilen i Norge hittil i år. Sony Ericsson K810i.

Nr. 2: Nokia 6300 – Meget populær kronesmobil

Den brukervennlige allrounderen Nokia 6300 kaprer andreplassen på lista over de mest solgte mobilene i Norge hittil i år. Mobilen har god skjermoppløsning, 2-megapikselkamera, og meget bra tastatur, noe som gjorde at vi ga Nokia 6300 terningkast fem da vi testet den i mars. 6300 har blitt solgt til én krone med abonnement, og det er derfor ingen overraskelse at den havnet langt oppe på lista. Kjedehuset hadde denne mobilen på førsteplass over de mest solgte mobilene.

Nokia 6300 toppet listen til Kjedehuset over de mest solgte.
 

Nr. 3: Nokia 5310 – Verdt pengene

Den tredje mest solgte mobilen i Norge hittil i år er Nokia 5310, en tynn og funksjonsmessig musikkmobil. Vi ga denne mobilen terningkast fire da vi testet den i starten av februar, og fremhevet at den absolutt var verdt pengene.

Musikkmobilen Nokia 5310 er verdt pengene.
 

Nr. 4: Sony Ericsson K850i – Kamerakongen

Vi falt for Sony Ericssons K850i da vi testet den i oktober i fjor, først og fremst på grunn av det overlegne 5-megapikselkameraet. Den hadde i tillegg alle de funksjonene vi forventet av en toppmodell, og den fikk derfor terningkast seks, med full pott på totalinntrykk. Denne mobilen havnet på tredjeplass hos Brighpoint, men var ikke på topp 10-listen til Kjedehuset.


Kamerakongen K850i fra Sony Ericsson.

Nr. 5: Sony Ericsson W580i – Billig musikkmobil

W580i er den Walkman-mobilen fra Sony Ericsson som havner øverst på listen over de mest solgte. Skyvetelefonen W580i fikk terningkast fem da vi testet den på sensommeren i fjor. Vi likte spesielt designet, tastene, brukervennligheten og ikke minst prisen.


Sony Ericsson W580i er den mest solgte Walkman-mobilen fra Sony Ericsson hittil i år.

Nr. 6: Nokia 6500 Classic – Slank designmobil med 3G

Hopper vi ett hakk oppover på lista finner vi Nokia 6500 Classic, som er nokså lik Sony Ericssons W880i både i form og funksjon. Den er 9,5mm tykk og har et kamera med en oppløsning på to megapiksler. Vi ga den terningkast fire.


Den slanke designmobilen 6500 fra Nokia havnet på sjetteplass.

Nr. 7: HTC S730 – Mobiltelefonens sveitserkniv

HTC er den eneste av de mindre produsentene som sniker seg inn blant Nokia- og Sony Ericsson-mobilene, med den svært funksjonelle modellen S730. Den fikk terningkast fem i vår test, og ble sammenlignet med en sveitserkniv på grunn av de mange funksjonene.


HTC S730 er mobilens svar på den anvendelige sveitserkniven.
 

Nr. 8: Sony Ericsson W880i – Syltynn musikkmobil

På tiendeplass over de mest solgte mobilene i Norge i år finner vi den 9,4mm tynne musikkmobilen W880i. Mobilen har egne musikkfunksjoner, som Mega Bass og Track ID, i tillegg til et 2-megapiksel kamera og 3G-støtte. W880i fikk terningkast fem av oss i februar.


Sony Ericssons W880i er bare 9,4 millimeter tykk.

Nr. 9: Nokia 2760 – Superbillig klapptelefon

Nokia 2760 ble solgt med kontantkort til under 500 kroner i en periode, og kom dermed med på listen over de mest solgte mobilene. Kjedehuset hadde den på femteplass, mens den ikke var å finne på listen til Brightpoint. Dette er en meget enkel klapptelefon med svært gode taster og bluetooth. Vi har ikke testet denne mobilen.


Nokia 2760 er blant de aller rimeligste klapptelefonene på markedet.

Nr. 10: Sony Ericsson W380i – Rimelig klapptelefon med bra lyd

W380i er nok en mobil i Walkman-serien til Sony Ericsson. Denne klapptelefonen er imidlertid blant de rimeligste av mobilene som er beregnet på musikkavspilling. Den har også egne musikkfunksjoner og musikktaster for å gi deg en god musikkopplevelse på mobilen. Vi ga den terningkast fire.

 


Sony Ericsson W380i kaprer 10-plassen over de mest solgte mobilene i Norge til nå.
 

Ikke på listen

Vi har laget listen over de mest solgte mobilene hittil i år basert på salgsstatistikk fra Kjedehuset og Brighpoint som er de største distributørene av mobiltelefoner til norske elektrobutikker. Selv om det var store likheter mellom de to, har vi lagt mest tyngde på salgsstatistikken fra Brighpoint, som er verdens største mobildistributør.

Disse kom ikke med på med på den sammenlagte topp 10-listen: Nokia E51, Nokia E61, Sony Ericsson W890i og HTC Touch.

Mer om
annonse