Til hovedinnhold

Megapiksler selger mobiler

Nå begynner kameraene på de nye mobilene å bli såpass bra at det faktisk duger til mer enn bare ferie og fest-MMS. Siste generasjon av mobiler med 5 megapiksler er blant storselgerne i markedet.
5 megapiksler foretrukket
De nye kameramobilene tar faktisk ganske greie bilder, og nå har folk innsett at mobil, kamera og mp3-spiller faktisk kan kombineres med hell. Kamerakvaliteten har lenge vært ankepunktet for alt-i-ett-løsningen, men med megapikselkjøret de siste årene, og økt fokus på linser, har også kameraene blitt bra nok til enkel, daglig bruk.
Modellene som topper salgslistene er Nokia N95 8 GB, Sony Ericsson K850, C902, Samsung Soul, Sony Ericsson G900 og LG Viewty, hvor alle har kamera på rundt fem megapiksler.
Klar trend
Hos nettbutikken Komplett.no ser de helt klart den samme trenden, og forbrukere er tydeligvis opptatt av å ha en mobil som kan ta gode bilder. Produktsjef for mobiltelefoner, Ken Standal forteller om stor omsetning på de nye telefonene.
- Kamera virker viktig for brukerne. Det er helt klar stor interesse etter C905 fra Sony Ericsson med sine 8.1 megapiksler, og vi har jevnt over godt salg på C902. Nokia N82 selger også veldig bra, men den selger nok litt på at det er GPS også vil jeg tro, sier Standal til Mobilen.

Mer om
annonse