Til hovedinnhold

To nye toppmodeller fra Nokia

Nokia N85 har 2,6 tommer OLED-skjerm og blank overflate. Innholdsmessig minner det mye om hva vi allerede har sett på N95 – med 5 megapiksler kamera, N-Gage-spill, GPS, Turbo-36, WLAN og navigasjonsløsningen Nokia Maps.
Nettmobil
I tillegg har den fått en tettere integrering av Nokias Internettservice, kjent som OVI. Den kommer også med minst 10 N-Gage-spill ferdig installert.
Telefonen kan ta opp video med 30 bilder per sekund, i det Nokia selv kaller DVD-kvalitet. 
Nokia N85 har også snarvei til Nokias egen musikkbutikk, der du med tiden skal kunne kjøpe musikk direkte til din mobiltelefon. Men til tross for at det snart er gått ett år siden denne tjenesten ble annonsert, så er den norske varianten av nettbutikken ennå ikke åpnet.
Batteri
Batteriet skal rekke til opptil 30 timer musikkspilling. Og som på tidligere N-seriesmobiuler kan du koble ditt eget hodesett direkte til telefonen. Musikken kan også overføres til radio via en innebygget FM-sender.
Nokia N85 har 8 GB minne, plassert på et MicroSD-kort. Telefonen har også en egen nedlastingsapplikasjon som gjør det enkelt å finne programvare som er skreddersydd.
N79
Den andre nykommeren, N79 er en direkte oppfølger til N78. Spesifikasjonene er ikke ulike de vi ser på N95, med 5 megapiksler kamera, GPS, FM_radio, FM-sender, trådløst nett (WLAN) og turbo-3G.


Nokia N79

Kameraet på N79 har diodeblits, og bildene kan tagges med geografisk informasjon. Ved å laste dem opp til OVI eller andre nettbaserte tjenester kan du se på et kart hvor bildet er tatt. Kameraet har også linsedeksel.
Designmessig er det en del forskjeller på de to telefonene, og N79 leveres bare med halvparten så stort minnekort (4GB).
Begge modellene skal være i butikk i oktober. Nokia N85 vil trolig koste ca 4500 kroner, mens N79 i utgangspunktet er tusenlappen rimeligere.
Ikke Tube ennå
Men modellen mobilinteresserte knytter størst forventninger til, den såkalte Nokia ”Tube”, ble ikke lansert i dag. Vi utelukker ikke at den kan bli holdt tilbake frem til begynnelsen av desember, da Nokia arrangerer sitt Nokia World i Barcelona.

Mer om
annonse