Til hovedinnhold

Sony dropper Ericsson på PSP-mobilen

Det har lenge vært snakk om at Sony Ericsson ønsker å lage en mobil som er inspirert av den populære håndholdte spillkonsollen Play Station Portable. Nå kan det imidlertid se ut til at Sony dropper sin samarbeidspartner Ericsson, og heller satser på å utvikle denne spillmobilen på egenhånd.

Sony vil ifølge Marketing Week ikke gjøre den samme strategiske feilen med Play Station som de gjorde med merkevaren Walkman, nemlig å inkludere den i Sony Ericsson-samarbeidet. Forholdet mellom selskapene Sony og Ericsson betegnes også som ”kjølig”.

Gjør om PSP til mobil

I Japan og Korea jobbes det nå med å gjøre den bærbare spillkonsollen PSP om til en mobiltelefon, noe som, ifølge en analytiker Marketing Week har snakket med, vil være en relativt enkel oppgave. Dette begrunner han med at PSP allerede har innebygd Wi-Fi.

Rykter skal også ha det til at Sony har hatt en intern diskusjon der de kom fram til at funksjonene og merkevaren til Play Station ikke vil bli å se på Sony Ericsson-mobiler med det første.

Sony Ericsson F305

Mange ble overrasket over at Sony Ericssons nylig lanserte spillmobil F305 ikke bar preg av å være spesielt inspirert av Play Station, med unntak av to spilltaster. Dette, i tillegg til at Sony nå ønsker å lage PSP-mobilen på egenhånd, har fått analytikere til å spekulere i om forholdet mellom Sony og Ericsson har blitt svekket den siste tiden.

PSP-mobilen skal etter planen bli lansert i forkant av Julen 2009.

Mer om
annonse