Microsoft i full klinsj med Apple

Krever rabatt for å lansere MS Office til iOS, men Apple nekter å gi etter for press.

Apple krever som kjent 30 prosent av alle app-transaksjoner som blir gjort via deres App Store. De har selvsagt rett til å kreve en så stor andel, men flere innholdsleverandører har tidligere antydet at det også grenser til griskhet fra Apples side.

Microsoft melder seg nå inn i klagekoret. De har nemlig planer om å lansere en ny MS Office 365-app til iOS neste år, men krever nå bedre betingelser enn resten av de som selger appene sine via Apple App Store, ifølge AllThingsD.

Les også: Salgsapper til salgs!

Nektet SkyDrive-oppdatering

En ny oppdatering av Microsofts skytjeneste SkyDrive ble nylig avvist av Apple, nettopp fordi de to selskapene er uenige om 30-prosentsandelen ved kjøp av ytterligere lagringskapasitet. Oppdateringen ble ikke "utsatt," men "avvist," skriver AllThingsD. Dette skal imidlertid bare være tuppen av isfjellet hva gjelder uenigheter mellom Apple og Microsoft.

Microsoft forventer at deres Office-pakke til iOS vil bli populær, og derfor synes de det er rett og rimelig at de får bedre betingelser enn alle andre av Apple. Hvor mye rabatt Microsoft vil ha nevnes imidlertid ikke. Apple ville ikke si noe direkte om saken til AllThingsD, men deres talsperson Tom Neumayr kom likevel med følgende utsagn:

"Apple gir kunder og utviklere det største utvalget og den sikreste veien for å oppdage apper med vår tilpassede App Store. Vi har designet våre regler slik at de er rettferdige og konsekvente for alle utviklere; Gratisapper og gratistjenester blir distribuert gratis, mens betalingsapper og betalingstjenester gir en del av omsetningen til Apple. Vi har utbetalt over 6,5 milliarder dollar til vårt utviklermiljø, som har laget over 700.000 apper," sier Neumayr.

Ifølge AllThingsD har Apple svart Microsoft med at "sånn er reglene". Det betyr at enten Apple eller Microsoft må fire på kravene sine, ellers skrotes Office 365 til iOS-plattformen.

Les også: Nå fungerer Apples kontorapper bedre med Microsoft Office

Hvem tror du har mest å tape hvis Office ikke blir å finne til iOS? Kommenter i forumet!

(Kilder: AllThingsD)

Les også
Nå får du Microsoft Office på iPhone
Les også
Salgsapper til salgs!
Les også
Microsoft nekter ikke lenger for iPad-Office
Les også
Nå fungerer Apples kontorapper bedre med Microsoft Office
Mer om
annonse