Til hovedinnhold

Nå er Google QuickOffice gratis til både iPhone og Android

Gjør sitt Microsoft Office-alternativ gratis for bedriftskunder.

Google har annonsert Quickoffice for iPhone og Android, tilgjengelig gratis for kunder som bruker den nettskybaserte løsningen Google Apps for Business. Programvaren har siden før jul også eksistert i en gratisversjon for iPad, nå blir den altså tilgjengelig på flere plattformer.

Les også: Quickoffice blir gratis for bedriftskundene

Quickoffice på et Google Nexus 7-nettbrett.Foto: Google

Quickoffice er beregnet på brukere som ikke har tatt steget helt over på nettbaserte løsninger som Google Docs, og som har behov for å åpne, vise og redigere dokumenter laget i filformatene som brukes i Microsoft Office.

Med Quickoffice kan du redigere filer laget i Word, Excel og PowerPoint, og lagre disse til Google Drive (Google Disk i den norske versjonen).

Vil få brukerne over på Google Docs

"I tillegg til å bringe Quickoffice til nye enheter, er det nå også enklere å finne og bruke Drive-filene dine inne i Quickoffice-appen", skriver produktsjef i Quickoffice, Mark Beaton, i et blogginnlegg.

Google har ifølge The Next Web tidligere uttalt at det å tilby disse appene gratis er en del av selskapets plan for å gjøre det enklere å konvertere Office-filer til Google-dokumenter, uavhengig av hva slags type enhet du bruker.

Med Quickoffice på iPad eller iPhone kan du åpne og redigere filer i Microsoft Office-format direkte fra Googles egen Drive-app.

Google kjøpte Quickoffice i juni i 2012. Appen kan lastes ned her til iPhone og Android.

Les også: Så enkelt er det å skrive ut fra mobilen

(Kilder: Google Enterprise Blog, The Next Web)

annonse