Microsoft med «gavepakke» til proffkunder

Microsofts Office 365 ProPlus-kunder får 1 TB minne inkludert i abonnementet.

Proffbrukere som har abonnement på Microsoft Office 365 ProPlus, får nå utvidet sin lagringsplass på skytjenesten OneDrive fra 25 GB til 1 TB (1000 GB).

Virker med iOS og Android

Siden OneDrive er en skytjeneste, betyr det at du kan ha store mengder data tilgjengelig enten du bruker mobiltelefon, PC eller nettbrett. Du er heller ikke avhengig av å ha maskinvare som kjører Windows. Apper som gir deg tilgang til OneDrive finnes både for iOS (Apple) og Android (Google).

OneDrive har mye til felles med de andre store skylagringstjenestene, som DropBox og Google Disk. Google senket nylig prisen på sin skylagringstjeneste, og tilbyr 1 TB skylagring til rundt 60 kroner per måned.

God Windows 8.1-integrasjon

En av fordelene med Microsofts løsning er at den er inkludert i Office 365 ProPlus-pakken, samtidig som Windows 8.1 har fått en tettere OneDrive-integrering. I praksis betyr det at du kan jobbe med filene du har på OneDrive som om de lå lagret lokalt på PC-en.

Det er også blitt enklere å styre hvilke filer du ønsker å ha kopi av lokalt, slik at du slipper å ha en kopi av hele OneDrive-disken på maskinen din. Dermed kan du frigjøre plass på PC-en.

En av ulempene er at filer du ikke har lokal kopi av heller ikke vil være tilgjengelige om du er uten nettverksforbindelse.

Ta backup av mobilen

For mobilbrukere betyr det en mulighet for å jobbe med de samme dokumentene på mobile som på PC. Du kan også ta backup av hele mobiltelefonen til skytjenesten, eller sette opp telefonen så den automatisk laster opp alle bildene eller videoklippene du tar.

Du kan selv velge om du bare vil laste opp med WiFi, for å spare den tilgjengelige datamengden i mobilabonnementet ditt.

Synkronisering og deling

OneDrive for business har vært en del av Office 365 lenge, men kom nylig også som en separat tjeneste business-tjeneste.

Microsoft har kunngjort en tretrinnsplan for OneDrive. Først skal OneDrive for Business oppgraderes fra 25GB til 1TB per bruker. Dernest skal 1TB OneDrive for Business inkluderes i Office 365 ProPlus-abonnementet.

Det tredje trinnet i planen går ut på å hjelpe bedrifter og organisasjoner med å flytte data fra andre tjenester over på OneDrive for Business.

— Skytjenester handler om å bryte ned muren mellom folk og informasjon, ikke å bygge nye øygrupper i skyene, sier John Case i Microsoft.

Gratisløsning

For deg som ikke er Office 365 ProPlus-kunde tilbyr Microsoft en gratiskonto med 7 GB tilgjengelig lagringsplass. Det er kanskje ikke all verden, men det betyr i alle fall at du kan lagre et betydelig antall mobilbilder (eller andre filer) fra mobilen over på en sikker lagringsplass.

Les også: Nå får du Office på iPad

Les også
Nye apper lar deg redigere Google Docs på iOS
Les også
Office for iPad får støtte for utskrifter
Les også
Lanserer Outlook-app for Android
Les også
Her får du billigst skylagring
Les også
Nå blir Google Drive mye billigere
Les også
Norsk søketeknologi i ny Office 365-app
Les også
Quickoffice blir gratis for alle
Les også
Nå får du Microsoft Office på iPhone
Mer om
annonse