Til hovedinnhold

Apple anklages for å selge skrot

Å tvinge brukere til å kjøpe ladekabler med kort levetid er svindel, hevder saksøker.

Apples nye Lightning-kontakt har vist seg å være mindre robust enn du har grunn til å forvente. Pluggen har en lei tendens til å slites ut, brekke eller feilfungere. Dette har fått Rendell Roman til å initiere et massesøksmål mot Apple, som skal ha kjent til svakheten før pluggen ble lansert.

Kabelen er Apples nye standardkabel for lading og synkronisering av iOS-enheter som kom samtidig med, eller senere enn, iPhone 5. Selv om Apple kjente til svakheten, skal de ha markedsført Lightning-pluggen som designet for dagens bruk, og som mindre, smartere og mer holdbar enn den foregående pluggen.

Kabler kan gi støt

Det er særlig i den enden som kobles inn i telefonen, at det oppstår feil. Kabelen slutter å virke, pluggen knekker, eller den virker bare når ledningen holdes i en bestemt vinkel. Feilen kan oppstå selv om du bruker kabelen slik Apple anbefaler.

Ifølge søksmålet hender det også at isolasjonen svikter, slik at gnister og kortslutning kan oppstå. Pluggen er proprietær, og den eneste måten å løse problemet på er å kjøpe en ny kabel. Slike kabler har Apple monopol på. I søksmålet vises det til en bruker som har fått støt fra kabelen mens han har kjørt bil, noe som kan skape livsfarlige situasjoner.

Registrert som svindel

Ifølge saksøker har Apple brutt syv bestemmelser, blant annet markedsføringsloven, garantibestemmelser og regler mot å berike seg selv ved svikefull atferd. Anmeldelsen er registrert for retten i California som en svindelsak (Other Fraud), skriver Patently Apple.

Les også: Stort Apple-forum hacket - bytt passord om du er medlem

annonse