Til hovedinnhold

Gi finger'n til iPhone 5S

Neste iPhone kan få fingeravtrykk-sensor.

iStockphoto/montasje V. Haugen

Sikkerhet på mobilen blir stadig viktigere. Allerede i dag bruker mange pin-kode eller låsemønster for å hindre at uvedkommende skal få fysisk tilgang til e-post, meldinger, bilder og dokumenter som en ekstra sikkerhet.

Analytiker Ming-Chi Kuo fra KGI Securities tror Apple vil introdusere en sensor for fingeravtrykk i den kommende iPhone 5S (som de fleste tror telefonen vil hete). Årsaken er at Apple i 2012 kjøpte firmaet AuthenTec, som jobber med nettopp denne typen løsninger. Sensoren vil ifølge Kuo sitte under hjem-knappen, og dermed kan Apple holde på sitt minimalistiske design, melder Apple Insider.

Du tenker kanskje at det finnes haugevis av analytikere som spår i hytt og vær når det gjelder Apple, og at de færreste er til å stole på. Slik er det gjerne, men ifølge Apple Insider har Kuo bedre oversikt enn de fleste. I fjor gjettet han riktig på at Apple ville lansere en høyere iPhone 5 og iPod Touch, tynnere iMac, at iPad Mini ville se dagens lys og at det ville komme en fjerdegenerasjons iPad med den nye "Lightning"-pluggen.

Apples revansje?

Dersom det stemmer at iPhone 5S får fingeravtrykk-sensor tror Kuo at dette kan være en funksjon som gir Apple mer initiativ i markedet igjen, etter at Android-plattformen har seilt i medvind de siste to årene. Det er nemlig slik at verken Android-mobiler eller Windows Phone-mobiler normalt har én, enkeltstående hjem-knapp, slik som på iPhone, og dermed vil det ikke bli like intuitivt med sensoren.

Fingeravtrykket kan dessuten brukes til mer enn å bare forhindre at uvedkommende låser opp mobilen din. Det kan også fungere som passord og brukernavn på en rekke tjenester, gjerne via Apples allerede eksisterende Passbook-app.

– Billig-iPhone kommer

Kuo tror for øvrig (som mange andre) at Apple vil lansere en rimelig utgave av sin iPhone. Dette for å nå frem i voksende markeder. Denne versjonen vil blant annet få plastdeksel for å kutte produksjonskostnadene. Apple selv har derimot avkreftet disse ryktene.

Videre tror han at iPad Mini 2 vil få Retina-skjerm, mens nye iPad – i full størrelse – vil bli tynnere og får en smalere ramme.

Dette er KGI Securities' Apple-spådommer for 2013.Foto: via Apple Insider

Les også: – Apple er i gang med ny iPhone

(Kilder: Apple Insider)

Mer om
annonse