Til hovedinnhold

Ny USB-kontakt går begge veier

Med USB Type-C slipper du å sikte når du lader mobilen.

En fordel som ofte trekkes frem med Apples Lightning-kabel, er at det ikke har noe å si hvilken vei du putter den inn i mobilen eller nettbrettet. Ifølge Cnet og AndroidAuthority vil også neste generasjons USB-kabel (Type-C) ligne på akkurat dette området.

I forhold til dagens micro-USB-kabel, blir den nye kabelen både mindre og tynnere.

«Selv om USB-teknologi er godt etablert som det foretrukne valget for å koble til og lade enheter, ser vi likevel behovet for å utvikle en ny kabel for å møte fremvoksende designtrender, med tanke på størrelse og funksjonalitet», sier styreformann Brad Saunders i interessegruppen USB 3.0 Promoter Group i en pressemelding.

Supertynne mobiler og nettbrett?

På noen enheter kan kanskje størrelsen på dagens USB-inngang være en hindring. Med nye USB 3.0 Type-C får imidlertid produsentene flere muligheter:

«Intel er glade for å se utviklingen av den nye, tynne Type-C-kabelen, ettersom den vil gjøre det mulig med en ny supertynn gruppe med enheter, fra blant annet telefoner og nettbrett, til 2-i-1-produkter, laptop-er og stasjonære PC-er, og mangfoldige andre dingser med mer spesifikke bruksområder», sier Intel-direktør Alex Peleg i samme pressemelding.

Den nye USB-kontakten vil angivelig først komme på markedet mot slutten av 2014, etter at bransjen har fått testet teknologien på starten av året. Vår forumbruker Jaybug viser imidlertid til BBC News, hvor de skriver at de første produktene med USB Type-C først vil komme i salg i 2016.

Les også: Apple anklages for å selge skrot

(Kilder: Cnet, AndroidAuthority, pressemelding, BBC News via forumbruker Jaybug)

annonse