Til hovedinnhold

Denne geniale dingsen gir deg kontroll over ladingen

Viser deg hvor fort ting lader fra USB-porten.

Skjermskudd fra demovideo/Practical Meter, David Toledo
Finn Jarle Kvalheim

Du har sikkert lagt merke til at mobilen din lader med forskjellig hastighet, avhengig av hvor den er koblet til. Kanskje har du forsøkt å lade et nettbrett fra PC-en din uten hell.

Det kommer mye spennende ut av spleiseportalen Kickstarter.com, og nå skal også problemet med usikker ladehastighet løses. Den foreslåtte løsningen heter Practical Meter, og har allerede fått inn de nødvendige pengene til å gå i produksjon. Det dreier seg om en liten USB-plugg.

Ett lys per watt

USB-pluggen består av forholdsvis enkel elektronikk, og et LED-lys på toppen. I enden har den et USB-støpsel som du kan koble telefonen din til.

Pluggen viser hvor fort USB-kontakten kan lade ved hjelp av LED-lysene på toppen, rangert fra 1 til 5, etter hvor mange watt telefonen bruker i ladingen.

Les også: Slik lader du mobilen raskere

Lader iPhone-en på inntil 1,5 timer

Dermed vet du enkelt om mobilen vil være ladet fra en gitt USB-kontakt før du må ta den med deg igjen. Når alle fem diodene lyser, skal det ta halvannen time å lade en iPhone, mens ladingen tar hele 8 timer når bare én diode lyser.

Pluggen skal også kunne være en redning dersom du lader ved hjelp av et solcellepanel eller andre variable strømkilder.

Ekstra rask ladekabel

I tillegg følger det med en universal ladekabel som skal sørge for hurtigst mulig lading av produktene du kobler til. Nøyaktig hvordan det skal foregå er ikke utførlig beskrevet, men vi mistenker at kabelen er koblet slik at den skal aktivere hurtigladingsfunksjoner i telefonene som er utstyrt med den typen teknologi.

Diodene på Practical meter reflekterer også dette, og hvis bytte til den medfølgende universalkabelen gir raskere lading, da lyser flere dioder opp.

Les mer om Practical Meter på Kickstarter.

Brenselsceller for mobilbruk er på vei inn i markedet. Les om Nectar som kan holde mobiler med strøm i to uker.

(Kilde: kickstarter.com)

annonse