Til hovedinnhold

Nå er det nesten ikke noen tvil: Google skal lage VR-briller

Avslørt av ny stillingsannonse.

Google har utlyst et knippe nye stillinger som mer enn antyder at søkegiganten planlegger et nytt, fysisk VR-produkt, skriver nettstedet RoadtoVR.

Google har som kjent gitt sitt bidrag på VR-fronten i form av de snedige Cardboard-brillene til 20 kroner. Tidligere denne måneden kom det imidlertid frem at selskapet vil satse hardere på VR i form av en egen VR-avdeling, og nå finnes det atter nye hint om at dette skal munne ut i en Oculus Rift-utfordrer.

Ønsker VR-ingeniører

I annonsene søkes det etter fire maskinvare-ingeniører som skal jobbe spesifikt med VR-teknologi. Det kommer frem av teksten i annonsene at Google leter etter erfarne folk som tenner på idéen om å lage nye produkter helt fra grunnen av.

Oculus Rift kan få en seriøs utfordrer fra Google.

Det kommer også tydelig frem at det Google har i tankene er forbrukerrettede produkter ment for masseproduksjon. Deler av teksten hinter ellers om at det dreier seg om batteridrevne produkter med «høy ytelse».

Opprettet nylig VR-avdeling

Akkurat hva alt dette betyr rent konkret kan man bare spekulere i, men annonsene ser uansett ut til å bekrefte at Google skal lage sine egne VR-briller, uten at selskapet selv har kommet med noen offisielle kunngjøringer.

De nye stillingene skal formodentlig opprettes under Googles nylig startede VR-avdeling. Denne avdelingen ledes av Clay Bavor, som tidligere har hatt ansvaret for blant annet Cardboard-brillene. Google har fra før av satset på VR i form av konseptet «Jump», som er en åpen plattform for opptak og formidling av VR-innhold.

Trolig skal enda en stor aktør kaste seg på VR-bølgen: Apple har nå ansatt en kjent VR-veteran »

(Via The Verge)

Les også
Google skal trolig vise frem en Oculus-konkurrent om få dager
Les også
Nå blir det mulig å spille alle Steam-spill med VR-briller
Les også
Slik ser Googles nye og minimalistiske VR-briller ut
Les også
Google har laget en helt sprø VR-opplevelse
Les også
Googles VR-briller får en helt spesiell egenskap
Les også
Apple med massiv satsing på VR-teknologi
Les også
– Apple vil lage sitt eget VR-hodesett
Les også
Nå skal Google gjøre VR-brillene av papp mye mer oppslukende
Les også
Google skal trolig lansere sin egen Oculus Rift-konkurrent
annonse