Til hovedinnhold

Nå kan du oppleve et av Googles enorme datasentre i 360 grader og 4K

Fascinerende VR-video tar deg med gjennom hele det massive anlegget til søkegiganten.

Google

Google har riktignok lettet på sløret tidligere når det gjelder hvordan det ser ut på innsiden av sine massive datasentre, men nå foreligger det en video som nok gir et enda bedre inntrykk enn tidligere. Nettgiganten har nemlig snekret sammen en snasen 360-graders video i 4K-oppløsning

Videoen, som kunngjøres på Googles nettsky-blogg, er lastet opp på YouTube og tar deg med gjennom store deler av datasenteret som befinner seg i byen The Dalles i delstaten Oregon.

«Harddisk-opphugger»

Den virtuelle omvisningen starter på utsiden, før verten tar med seeren gjennom sikkerhetskontrollen, for deretter å vise frem både selve datasenteret og andre avdelinger.

Dette er harddisk-opphuggeren i aksjon.
Google

Blant annet får vi se rommet hvor Google ødelegger brukte harddisker som ikke lenger fungerer, noe de gjør ved hjelp av en diger «opphuggingsmaskin» som hakker diskene opp i småbiter, slik at dataene på diskene ikke vil kunne oppdrives igjen.

Cardboard anbefales

Vi får også et detaljert innblikk i det digre kjølingsanlegget som er ansvarlig for å lede bort den enorme mengden varme som genereres av serverne, samt transformatorstasjonen som leveres strøm til anlegget.

Som alltid med 360-graders videoer oppleves den selvsagt best med Googles Cardboard-briller eller tilsvarende, men kan også ses på en vanlig skjerm ved å bruke musen til å se seg rundt. Videoen finner du under.

Her er et annet imponerende anlegg som nylig ble filmet i 360 grader: Ta en virtuell VR-tur til verdens mest avanserte forskningsmaskin »

(Via Engadget)

annonse