Til hovedinnhold

Nå kan du se massevis av VR-innhold på Samsungs mobiler uten VR-briller

Det skal den nye «Milk VR»-applikasjon sørge for.

Google Play

Det finnes som kjent allerede mye VR-innhold tilgjengelig for mobilbrukere, men dette er hovedsakelig beregnet på dem som er i besittelse av VR-briller à la Gear VR. Nå har Samsung sluppet en ny app som gjør store mengder VR-video mulig å oppleve uten briller.

Appen heter Milk VR og gir som navnet antyder tilgang til hele Samsung sitt Milk VR-bibliotek, som i utgangspunktet er beregnet på Gear VR, direkte på mobilen.

Utvalget av Samsungs Milk VR-innhold øker stadig.
Skjermdump

Kan også brukes til å laste ned VR-videoer

Uten VR-briller må dette innholdet altså oppleves ved å flytte mobilen rundt med hendene eller bruke berøringsskjermen til å navigere, på samme måte som man for eksempel gjør med 360-graders videoer i YouTube-appen. Dermed blir innlevelsen kanskje ikke optimal.

Om du allerede har Gear VR-brillene kan du også bruke appen til å laste ned VR-videoer på mobilen, slik at du kan se dem senere når VR-brillene er tilgjengelige.

Appen er for øvrig kun kompatibel med Samsungs egne enheter, nærmere bestemt Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy Note 5, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge og Galaxy S6 Edge+.

Facebook har nå lansert en heftig VR-rigg: Den kan ta opp VR-video i svært høy oppløsning »

(Via Android Police)

annonse