Til hovedinnhold

Apple åpner for klokkesalg i Sverige

Lettere å få tak i fra Norden, men fortsatt ingen norsk dato.

Shutterstock

Apples smartklokke har fått vekslende mottakelse, men det hindret likevel ikke selskapet fra å selge ut store deler av lagerbeholdningen da de åpnet salget for en tid tilbake. Foreløpig er det kun noen få land som har tilgang på klokken, men nå utvides salget.

Apple har nå lagt ut både salgsdato og priser på sine svenske nettsider. Fra 17. juli er klokken i salg, og prisen starter på 4000 svenske kroner for Sport-utgaven i aluminium. Ønsker du deg opp på utgaven som er laget i rustfritt stål må du ut med 6500 skinnende svenske kroner. Det er fullt mulig å gå enda hardere til verks også.

En svart utgave av det som fortsatt er den ordinære Apple Watch-versjonen med lenke og største skjermvariant, koster hele 12 500 svenske kroner.

Les også: iFixit demonterte klokken for å finne ut hvor enkel den er å reparere.

Frisk pris i Apples svenske nettbutikk. Foto: Skjermdump

Skulle du være en av de to i Norden som har sett seg ut en Watch Edition kan du slippe unna med fra 110 000 svenske kroner. Da er klokken i 18 karats rødt gull, og kommer med det aller enkleste sportsbåndet. Du må også klare deg med den minste klokkeskjermen. Den heftigste Edition-modellen Apple har gjort tilgjengelig koster 180 000 svenske kroner(!), og da er det også utgaven med den minste skjermen det er snakk om. Prisen tilsvarer omtrent 170 000 norske kroner, og godt utenfor «kvoten» tollvesenet ser blidt på at du tar med deg over grensen uten å betale avgifter.

Du får 1,5 Mitsubishi Space Star for samme pris som Apples toppklokke. Foto: Mitsubishi

Klokke eller bil?

Til sammenlikning koster en av Norges aller rimeligste biler 113 000 kroner, og kommer fra Mitsubishi. Dermed kunne du kjøpt én og en halv av disse for samme budsjett. Alternativt har du råd til å slå i bordet med nesten hele den tilgjengelige oppgraderingslisten for den ene.

Siden smartklokker med Android ofte ligger på et sted rundt 2000 til 2500 kroner, kan du jo heller velge å kjøpe omtrent samtlige du får tak i av disse. Du har nemlig råd til 68 av dem for prisen på den dyreste Apple Watch Edition-varianten.

Alternativt kan du bruke pengene på nesten 5000 pakker smør, og le høyt og lenge av menneskene som ikke planla like godt ved neste smørkrise. Det burde også holde til en liten feriebolig på den svenske landsbygden.

På Apples norske nettsider er fortsatt beskjeden bare at klokken vil bli tilgjengelig i løpet av 2015.

Les om hva noen av testerne så langt har sagt om Apples nye klokke »

Vi takker Kristoffer Torp for tipset.

annonse