Til hovedinnhold

Spår flere millioner solgte Apple Watch-enheter på få måneder

Analytikerne er optimistiske på vegne av Apples smartklokke.

Apple

Etter fyldig omtale i lang tid nærmer det seg nå omsider lansering av Apples smartklokke Apple Watch. Mange tror at det er denne klokken som vil gi det nye produktsegmentet den drahjelpen det trenger i markedet, og i forbindelse med den nært forestående lanseringen har det nå kommet svært optimistiske spådommer på vegne av Apple Watch.

Som nettstedet Apple Insider melder har en analytiker i finansselskapet Piper Jaffray, Gene Munster, nylig publisert et forskningsnotat der han anslår Apple Watch-salgstallet til rundt én million eksemplarer bare i løpet av lanseringshelgen.

2,3 millioner innen juni

Dette tallet inkluderer riktignok både de forhåndsbestilte eksemplarene og de Apple Watch-enhetene som vil bli solgt til nye kunder som strømmer til i løpet av åpningshelgen. Som Apple Insider peker på er det imidlertid uvisst hvor mange eksemplarer Apple har planlagt å ha tilgjengelig for dem som ikke har forhåndsbestilt.

Apple Watch. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Analytikeren tror Apple vil selge rundt 300 000 enheter bare i løpet av de første 24 timene, og allerede innen juni måned tror han at tallet vil ha kommet opp i 2,3 millioner. For hele 2015 estimerer analytikeren at Apple vil selge rundt 8 millioner, og etter hvert som produksjonen øker kan antallet nå mellom 40 og 50 millioner klokker innen 2017.

Om Gene Munsters anslags høres optimistiske ut er det andre analytikere som har spådd enda høyere tall. Som ZDNet meldte i mars har analyseselskapet Strategy Analytics estimert at Apple kommer til å selge hele 15 millioner Apple Watch-klokker innen utgangen av 2015, mens et atter annet byrå har spådd et salg på 19,6 millioner i år og 27,8 millioner neste år.

Blir først tilgjengelig i ni land

Som vi meldte i september tror det kjente markedsforskningsselskapet Gartner at smartklokker generelt vil ta av innen to års tid, og utgjøre hele 40 prosent av markedet for armbåndsur innen år 2016. Gartner tror at Apple Watch vil bidra til at mange kunder trekkes mot smartklokkesegmentet på grunn av grensesnittet og designet.

Hvem som får rett, eller kommer nærmest, gjenstår å se. Apple Watch kommer i salg den 24. april, og forhåndsbestillingene starter den 10. april. Apple har sagt at klokken vil bli tilgjengelig i ni land på lanseringsdagen, men Norge er ikke blant disse. For å holde deg oppdatert kan du sette opp en prisvarsel i Prisguide.

Vurderer du å kjøpe Apple Watch? Dette bør du vite om smartklokken »

annonse