Til hovedinnhold

Apple Watch knuser konkurrentene på smartklokke-markedet

Og smartklokke-salget generelt opplevde rekordvekst siste kvartal.

Giuseppe Costantino/Shutterstock.com

En del analytikere er ikke spesielt optimistiske på vegne av de nye smartklokkene, men akkurat hvor populært det nye produktsegmentet faktisk er har vært litt uklart. En av hovedaktørene, Apple, har hittil ikke kommet med noen offisielle salgstall.

I forbindelse med sine siste kvartalstall konstaterte selskapet kun at Apple Watch hadde en «god start», men nå foreligger det imidlertid markedsforskning som indikerer at Apples smartklokke har fått et skikkelig solid forsprang på markedet.

Markedsandel på 75,5 prosent

Analyse- og forskningsselskapet Strategy Analytics har nemlig gjort beregninger som indikerer at Apple Watch har inntatt en fullstendig dominerende posisjon på smartklokke-markedet i løpet av andre kvartalet i år. I tillegg har salget totalt sett vokst kolossalt.

Samsung må lansere mange flere smartklokker om de skal konkurrere med Apple Watch, ifølge Strategy Analytics. Dette er Samsungs Gear 2. Foto: Ivan Garcia/Shutterstock.com

Selskapet beregner at det ble sendt ut totalt 5,3 millioner smartklokker til forhandlere i løpet av andre kvartal, noe som er en oppgang på hele 457 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Av disse skal Apple ha sendt ut hele 4 millioner eksemplarer av sin Apple Watch, noe som betyr at selskapet allerede innehar en markedsandel på solide 75,5 prosent.

– Har hevet terskelen

Til sammenligning sendte den neste største aktøren Samsung ut 400 000 eksemplarer og tar dermed en markedandel på 7,5 prosent, fra 73,6 prosent i andre kvartal i fjor da produktsegmentet ennå var ganske ferskt, og lenge før Apple hadde kommet på banen.

– Apple Watch har åpenbart hevet terskelen for den globale smartklokke-industrien. Ballen ligger nå på banehalvdelen til rivalene, som Samsung, skriver Strategy Analytics i pressmeldingen.

Ifølge analyseselskapet vil det bli vanskelig for konkurrentene å utfordre Apple på dette markedet med tanke på det store forspranget. De mener Samsung må lansere mange nye smartklokke-modeller og applikasjoner om de skal ha et håp om å minske avstanden.

Apple Watch får visstnok snart en oppfølger: Ryktene sier at én ting vil være uforandret på den neste i rekken »

annonse