Til hovedinnhold

Nå har syklistene også fått sin egen VR-løsning

«Widerun» lar deg bruke din egen sykkel i VR-verdenen.

Widerun

Selv om forbrukerlanseringen av Oculus Rift-brillene ennå lar vente på seg får VR-teknologien stadig flere bruksområder, og nå har det dukket opp en spennende løsning for fans av virtuell virkelighet som også er glade i å sykle. Det melder nettstedet Mashable.

En gruppe italienske VR- og sportsentusiaster har utviklet et system som lar deg kombinere de to elementene på en noe nyskapende måte – og uten behov for å skaffe en spesialsykkel. Systemet heter «Widerun» og er lagt ut på finansieringsnettstedet Kickstarter.

Avanserte sensorer

Systemet fungerer ved at brukeren plasserer Oculus Rift-brillene på hodet og sykler gjennom virtuelle omgivelser. Det hele er imidlertid vesentlig mer avansert enn som så, takket være spesialutviklet maskinvare som skal gjøre opplevelsen ganske så realistisk.

Slik skal det ferdig designede sensorsystemet se ut. Foto: Widerun

Denne maskinvaren består av en sensor som registrerer svingbevegelsene som syklisten foretar med styret, samtidig som en annen, separat enhet registrerer farten på hjulet mens man sykler. Denne enheten er også i stand til å yte motstand på hjulet for å simulere for eksempel oppoverbakker i VR-verdenen, litt på samme måte som med vanlige spinningsykler.

Meningen er altså at VR-programmet skal respondere presist og med lav responstid på de fysiske inndataene, slik at opplevelsen føles mest mulig autentisk. Med andre ord skal for eksempel akselerasjonen du foretar fysisk med sykkelen være den samme som akselerasjonen i VR-verdenen.

Vil by på mange omgivelser

Samtidig kan du altså også kikke fritt rundt deg mens du sykler, og ifølge utviklerne er poenget at man skal kunne velge mellom mange ulike omgivelser. Systemet er designet for bruk med vanlige sykler, og alle sykler med en hjulradius på mellom 26 og 29 tommer er kompatibelt med apparatet uten behov for justeringer.

Utviklerne har kommet et godt stykke på vei på Kickstarter, og har i skrivende stund samlet inn 14 600 pund av et mål på 30 000 pund med 18 dager igjen. For å sikre deg et eksemplar av den fulle pakken må du love bort minst 275 pund. Det er uvisst hva den endelige prisen blir. Masseproduksjon skal starte i november i år, med beregnet levering rundt april neste år.

Mer informasjon finner på Kickstarter og produktets hjemmeside, og se også video under for en introduksjon.

Det kommer stadig flere VR-konsepter for mobiltelefoner: Disse brillene kan brukes med hvilken som helst mobiltelefon »

annonse