Til hovedinnhold

Denne «solgrillen» steker maten i all slags vær

Nytt produkt byr på nyttig løsning for sommersesongen.

Kickstarter

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og i den forbindelse er nok mange som begynner å tenke på å dra ut grillen, om ikke man allerede har gjort det. Nå har det dukket opp et nytt konsept på finansieringsnettstedet Kickstarter som kanskje bør vurderes dersom man er grillentusiast.

«GoSun Grill» er en grill som utelukkende drives av solenergi. Det vil si at den ikke har behov for kull, gass eller strømtilkobling for å kunne brukes, og i tillegg har grillen den egenskapen at den også kan brukes når solen ikke lenger skinner.

Bruker spesialutviklet batteri

Kjernen i GoSun Grill er et spesialutviklet «termisk» batteri som utviklerne er i ferd med å ta patent på. Dette batteriet fungerer ved å absorbere energi fra solen via innebygde reflektorer, som det deretter er i stand til å lagre i flere timer til du er klar for å bruke grillen.

Illustrasjon av virkemåten til batteriet. Foto: Kickstarter

Varmen lagres i et proprietært stoff som utviklerne har kalt PCM («Phase Change Material»), som altså både er i stand til å holde på varmen lenge og som kan leverere temperaturer på opptil 205 grader celsius. Det varme batteriet er kun adskilt fra maten med to tynne metalllag, noe som skal gjøre varmeoverføringen optimal.

Ifølge utviklerne skal grillen være i stand til å grille et måltid for opptil åtte personer like raskt som en vanlig grill. Utover dette skal grillen også sikre at maten sjeldent blir brent, og ved at maten legges i en tett beholder skal løsningen også sørge for at maten bevarer smak og næringsstoffer i større grad enn en vanlig grill.

Langt over målet

GoSun Grill skal også være svært enkel å holde ren, da den ikke produserer de fastbrente matrestene som tradisjonelle grillene ofte sliter med. Den skal i tillegg være i stand til å takle alle mattyper, både kjøtt, grønnsaker og andre ting.

Grillen har blitt en stor suksess på Kickstarter. Finansieringsmålet lå på 140 000 dollar, men summen har i skrivende stund kommet opp i hele 287 000 dollar, og det er fremdeles 35 dager igjen. For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 400 dollar, og den endelige utsalgsprisen er ventet å ligge på 550 dollar, altså litt over 4000 kroner.

Produsentene sender til hele verden, og salget skal etter planen starte i september i år, altså dessverre litt etter selve sommersesongen. Mer informasjon finner du på Kickstarter-siden, og se også video under.

Her er en annen, nyttig sak som bruker solenergi: Tesla avduket nylig sitt «husbatteri» »

(Via Engadget)

Mer om
annonse