Til hovedinnhold

Snart kan du oppleve Facebook i VR

Facebook jobber med en egen VR-applikasjon for den populære tjenesten.

Stefano Tinti/Shutterstock.com

Facebook har allerede blitt en svært viktig aktør på VR-fronten etter at selskapet kjøpte opp Oculus VR for et knapt år siden. Siden den gang har det skjedd mye spennende på både Oculus- og VR-fronten generelt, og nå følger også Facebook selv opp med en spennende satsing. Selskapet skal nemlig være i gang med VR-applikasjoner av Facebook.

Opplysningene stammer fra produktsjefen hos Facebook, Chris Cox, som nylig ble intervjuet av teknologinettstedet Recode.

Disse brillene skal gi oss helt nye Facebook-opplevelser, om en stund. Foto: Oculus VR

Skal la brukere lage eget VR-innhold

– Virtuell virkelighet er ganske kult. Vi arbeider med VR-applikasjoner, bekreftet Cox, som dessverre ikke avslørte mange tekniske detaljer om hvordan det hele skal fungere. Cox er imidlertid begeistret for muligheten som ligger i VR for Facebook.

– Når du er inni VR-verdenen forstår du at dette er fremtiden, og det kommer til å bli fantastisk. Når du er inne i Facebook sender du bare rundt disse bitene av opplevelser; et bilde, en video, en tanke. Med VR kan du derimot sende et mer fullstendig og mer oppslukende bilde av hva det er du gjør, sa Cox.

Produktsjefen kunne videre bekrefte at VR-applikasjonene av Facebook også vil gjøre det mulig for både vanlige og profesjonelle brukere å lage sitt eget VR-innhold. Dermed dreier det seg altså tilsynelatende om mer enn bare et VR-grensesnitt, men også verktøy for å dele VR-opplevelser med andre.

Ligger en stund frem i tid

Man bør imidlertid ikke holde pusten riktig ennå. Ifølge Cox vil det ta «en stund» før virtuell virkelighet blir en integrert del av den daglige Facebook-opplevelsen, noe som blant annet har sin begrunnelse i at det ennå er lenge til VR-hodesettene blir allemannseie.

Facebooks Oculus Rift-briller har som kjent ennå ikke blitt lansert på markedet, men som vi meldte i januar har det dukket opp tegn på at brillene kan være ganske nær butikkhyllene. Dermed er det ikke sikkert at VR-innholdet heller er så langt unna.

Facebook har også andre, store planer for VR-teknologien. I mai i fjor ble det klart at selskapet planlegger et MMO-spill i VR som de håper skal få så mye som én milliard spillere. Det er foreløpig uvisst hvor langt selskapet har kommet med disse planene.

I mellomtiden får Oculus Rift stadig nye bruksområder: Nå har det blitt laget spillefilm i VR »

(Via The Verge)

annonse