Til hovedinnhold

– Samsung skal lansere egne VR-briller i år

Vil kaste seg på VR-bølgen med OLED-skjermer og lav pris.

Syda Productions/Shutterstock.com

De mye omtalte Oculus Rift-brillene har allerede tatt verden med storm og på mange måter stått i spissen for den etterlengtede gjenopplivningen av virtuell virkelighet.

Til tross for populariteten til Oculus Rift har det ennå ikke dukket opp så veldig mange potensielle konkurrenter, og foreløpig ser det ut til at Sonys PlayStation-briller Morpheus er den eneste reelle utfordreren.

Samsung kan ha kastet seg på

Dette kan det imidlertid nå bli slutt på, for som nettstedet Engadget melder har den sørkoreanske giganten Samsung nå også angivelig kastet seg på VR-karusellen.

Samsung har riktignok ikke selv bekreftet opplysningene, men ifølge kilder med tilknytning til selskapet som Engadget har vært i kontakt med jobber Samsung med å utvikle sine egne VR-briller.

En del utviklere skal allerede være i besittelse av brillene, og kildene hevder også at Samsung har planer om å kunngjøre produktet offisielt i år – med et ønske om å slå både Oculus Rift og Morpheus når det gjelder lanseringstidspunkt. Det er imidlertid ikke antydet akkurat når brillene skal komme på markedet.

Designes for spilling

Samsungs VR-briller utvikles visstnok av selskapets mobilavdeling og skal i utgangspunktet være ment for bruk med mobiltelefoner og nettbrett, men det er uvisst på hvilken måte de skal kobles til.

Ellers skal brillene utstyres med OLED-skjermer, men utover det er de rent tekniske spesifikasjonene fremdeles svært mangelfulle. Ifølge kildene skal VR-hodesettet imidlertid være designet for spilling på Android-plattformen.

Ingen prisantydninger foreligger, men også på dette punktet har Samsung visstnok planer om å utkonkurrere Oculus Rift og Morpheus. Hvorvidt brillene er et bedre kjøp avhenger imidlertid av om produktet er teknisk sammenlignbart med konkurrentene, og det vil vi nok altså ikke få vite før en eventuell offisiell kunngjøring.

Andre vil også ha en del av VR-kaken:
Zenimax saksøker nå Oculus VR for tyveri av teknologien »

annonse