Til hovedinnhold

Samsungs nye VR-briller har allerede fått norsk pris

Nå kan du bestille Samsungs bærbare «Rift-variant».

På årets IFA-messe i Berlin viste Samsung frem et splitter nytt produkt som det har gått rykter om i flere måneder – nemlig Samsung Gear VR, et skjermvisir for virtuell virkelighet utviklet i samarbeid med Oculus VR.

Allerede nå har nyheten begynt å dryppe inn i prislistene til norske nettbutikker, og den første forsendelsen er ventet å være på lager her i landet om én uke. Direkte billig blir moroa likevel ikke – laveste pris på Samsung Gear VR er 2290 kroner.

Bedre oppløsning enn nye Oculus Rift

Selv om Gear VR er utviklet i samarbeid med Oculus VR, er det likevel ikke snakk om noen ren Oculus Rift-kopi. Samsungs nyhet inneholder nemlig ingen skjerm. I stedet må du ha en Samsung Galaxy Note 4, og bruke dens 2560 x 1440 pikslers OLED-skjerm.

Telefonen monterer du inni brillene, og vips, så skal du ha en fullstendig trådløs VR-opplevelse. I prinsippet høres det veldig greit ut, siden selv det nyeste utviklersettet av Oculus Rift bare har 1920 x 1080 pikslers oppløsning.

Les saken: Samsung har lansert sin egen VR-brille »

Krever ny mobiltelefon

Med en heftig mobiltelefon – som likevel er som en mygg å regne sammenliknet med en fullverdig spill-PC – til å drive spill og slikt er vi litt usikre på hvor god bildeflyt man vil få. Hva slags programmer som vil støttes er også usikkert, men vi tipper Samsung har en eller annen plan klar.

Det aller mest spennende er likevel at det nå faktisk er snakk om en vaskeekte forbrukermodell av VR-briller som er lansert og på vei til markedet. Ulempen er likevel at man samtidig er nødt til å bla opp for en ny Galaxy Note 4 også.

Vi skal uansett gjøre hva vi kan for å få tak i et testeksemplar av dette oppsettet, slik at vi kan se hvordan det duger i praksis. Kan det måle seg med Oculus Rift Crystal Cove?

Beste pris på Samsung Gear VR finner du i Prisguide »

Du trenger også en ny Galaxy Note 4, som også finnes i Prisguide »

annonse