Til hovedinnhold

Oculus VR kjøper selskapet bak Xbox 360-kontrollen

Skal bli en «sentral del» i det videre arbeidet med Oculus Rift.

Med selskapet Oculus VR i spissen skjer det stadig saker og ting på VR-fronten. Bare denne måneden har vi kunnet lese om at Oculus VR skal hjelpe Samsung med å utvikle sine egne VR-briller og om et nytt system som endelig lar deg se hendene dine i den virtuelle virkeligheten.

Nå kan blant andre nettstedet CVG melde om et nytt fremstøt på VR-fronten. Oculus VR har nemlig gått til anskaffelse av selskapet bak håndkontrollen til Microsofts Xbox 360-konsoll.

Selskapet heter Carbon Design og har i tillegg til Xbox-kontrollen også blant annet stått bak den opprinnelige utgaven av Kinect-kameraet. Overtakelsen skal fullføres i løpet av sommeren, men ellers er detaljene rundt avtalen ennå ukjente.

Får en viktig rolle

Akkurat hvilken rolle Carbon Design vil få i den videre utviklingen av VR-teknologien er også noe uvisst, men ifølge Oculus VR vil selskapet få en «sentral» plass i arbeidet med å utforme det endelige forbrukerproduktet.

– Fra et designperspektiv er det å bygge produkter som omsider leverer forbruker-VR en av de mest interessante og utfordrende oppgavene noensinne. Dette er en helt åpen produktkategori. De fysiske arkitekturene er ennå ukjente, og vi står nå i spissen for å definere hvordan virtuell virkelighet føles og fungerer, sa kreativ sjef hos Carbon Design Peter Bristol i en uttalelse.

Som kjent har Oculus VR allerede pengesterke Facebook med på laget, samt spill-pionéren John Carmack. Nå som enda flere entusiastiske medspillere er i ferd med brette opp ermene kan det være at det blir mer fart på sakene for den svært etterlengtede forbrukerutgaven av Oculus Rift.

Dessuten har utviklere nå også kastet seg over VR-brillene: Det kan vi takke Facebook-oppkjøpet for »

Les også
Oculus har avduket helt nye Rift-briller
Les også
Jobber med ny storsatsning for Oculus Rift
Les også
Vil lage et håndholdt gevær til Oculus Rift-spill
Les også
Oculus VR vil nå ut til én milliard kunder - bruker Android som modell
Les også
– Samsung skal lansere egne VR-briller i år
Les også
Spillgigant saksøker Oculus VR
Les også
Nå kaster utviklerne seg over Oculus Rift-brillene
Les også
– John Carmack stjal Oculus Rift-teknologien fra oss
Les også
– Strålende at Facebook kjøpte Oculus VR
Les også
Det fantes VR før Oculus Rift
annonse