Til hovedinnhold

Oculus VR kjøper selskapet bak Xbox 360-kontrollen

Skal bli en «sentral del» i det videre arbeidet med Oculus Rift.

Microsoft

Med selskapet Oculus VR i spissen skjer det stadig saker og ting på VR-fronten. Bare denne måneden har vi kunnet lese om at Oculus VR skal hjelpe Samsung med å utvikle sine egne VR-briller og om et nytt system som endelig lar deg se hendene dine i den virtuelle virkeligheten.

Nå kan blant andre nettstedet CVG melde om et nytt fremstøt på VR-fronten. Oculus VR har nemlig gått til anskaffelse av selskapet bak håndkontrollen til Microsofts Xbox 360-konsoll.

Selskapet heter Carbon Design og har i tillegg til Xbox-kontrollen også blant annet stått bak den opprinnelige utgaven av Kinect-kameraet. Overtakelsen skal fullføres i løpet av sommeren, men ellers er detaljene rundt avtalen ennå ukjente.

Får en viktig rolle

Akkurat hvilken rolle Carbon Design vil få i den videre utviklingen av VR-teknologien er også noe uvisst, men ifølge Oculus VR vil selskapet få en «sentral» plass i arbeidet med å utforme det endelige forbrukerproduktet.

– Fra et designperspektiv er det å bygge produkter som omsider leverer forbruker-VR en av de mest interessante og utfordrende oppgavene noensinne. Dette er en helt åpen produktkategori. De fysiske arkitekturene er ennå ukjente, og vi står nå i spissen for å definere hvordan virtuell virkelighet føles og fungerer, sa kreativ sjef hos Carbon Design Peter Bristol i en uttalelse.

Som kjent har Oculus VR allerede pengesterke Facebook med på laget, samt spill-pionéren John Carmack. Nå som enda flere entusiastiske medspillere er i ferd med brette opp ermene kan det være at det blir mer fart på sakene for den svært etterlengtede forbrukerutgaven av Oculus Rift.

Dessuten har utviklere nå også kastet seg over VR-brillene: Det kan vi takke Facebook-oppkjøpet for »

annonse