Til hovedinnhold

Oculus VR vil nå ut til én milliard kunder - bruker Android som modell

Vil kopiere Googles Android-suksess for å spre VR til de store massene.

Hardware.no

De etterlengtede VR-brillene Oculus Rift har fått massiv omtale i lang tid, men hittil har produktet kun blitt lansert i et ymse utviklerversjoner, og har ennå til gode å nå det vanlige forbrukermarkedet.

På den teknologiske siden går utviklingen fremover med raske skritt, med stadig mer kompetanse samlet under samme tak. En av de store utfordringene som Oculus VR likevel står overfor er hvordan de skal klare å forsyne det gigantiske massemarkedet med VR-brillene når den endelige forbrukerutgaven omsider er klar.

Vil herme etter Google

Som avisen Bloomberg nå melder viser det seg at selskapet i så måte har valgt å hente inspirasjon fra måten Google har gjort sitt mobile operativsystem Android til den braksuksessen det har blitt.

I praksis innebærer det å gjøre teknologien tilgjengelig for partnere i elektronikkindustrien som kan stå for selve maskinvareproduksjonen, på samme måte som Google har inngått partnerskap med giganter som Samsung og LG for å spre Android til massene.

– Dersom vi ønsker å nå ut til én milliard mennesker med virtuell virkelighet, som er målet vårt, kan vi ikke selge én milliard VR-briller på egen hånd. Vi har nå åpne samtaler med mulige partnere som ønsker å hoppe på VR, og det er stor interesse nå, sa Oculus VR-sjefen Brendan Iribe til Bloomberg.

Har snakket med Sony og Samsung

Sony skal være en av dem som selskapet holde dørene åpne for. Sony har som kjent sine egne VR-briller på gang, men som vi meldte for en stund siden har Sony samtidig stilt seg meget positiv til planene Oculus VR har med produktet sitt.

Tidligere denne måneden kunne vi dessuten rapportere at giganten Samsung, som også har kastet seg på VR-bølgen, angivelig har inngått et samarbeid med Oculus VR. Dette samarbeidet skal visstnok innebære at Samsung får tilgang til Oculus VRs grensesnitt og programvare, mens Oculus VR får benytte OLED-basert skjermteknologi fra Samsung.

Ifølge Brendan Iribe kommer de imidlertid ikke til å formalisere noen partnerskap før de har kommet i mål med en forbrukerutgave av Oculus Rift-brillene, noe som antakelig ennå ligger et stykke frem i tid.

Oculus VR utvider stadig: Nå har de kjøpt selskapet bak Xbox-håndkontrollen »

annonse