Nyhet

Samsung må vise uferdige produkter til Apple

Patentkrigene fortsetter som aldri før. Advokater på oppdrag fra Apple får nå et innblikk i konkurrenten Samsungs produkter og prototyper, etter at en føderal rettsinstans i USA har besluttet at Samsung må utlevere sine nye og kommende produkter for inspeksjon.

Frist på 30 dager

I forrige måned ble Samsung anmeldt for å ha tråkket over flere av Apples patenter innenfor teknologi, brukergrensesnitt og design. Apple mener at Samsung har kopiert for mye av deres proprietære løsninger – som for eksempel med sør-koreanernes Galaxy-produkter.

Samsung Galaxy S II

Den føderale rettsinstansen har nå gitt Samsung en frist på 30 dager til å utlevere prototyper og prøver av sine nye produkter til Apples advokater. Det er kun eksterne advokater på oppdrag fra Apple som får tilgang til materialet, og ikke Apples egne advokater og ingeniører.

På denne måten skal Apple få en mulighet til å stoppe produktene til Samsung innen de går ut i butikkene, hvis de kan demonstrere overfor dommeren at Samsung bryter ett eller flere av deres patenter.

Produktene det er snakk om er smarttelefoner og nettbrett som Galaxy S II, Galaxy Tab 8.9, Galaxy Tab 10.1, Infuse 4G og Droid Charge.

– Poengløs utlevering

Samsung hevder at en utlevering av produktene er poengløs, ettersom prototypene ikke nødvendigvis vil være identiske med de endelige utgavene som skal dukke opp i butikken.

Samsung anmeldte selv Apple i forrige måned som svar på tiltale, og hevder at det amerikanske selskapet har brutt noen av deres egne patenter. Det gjenstår å se hva som blir enden på denne visa.

Din mening

Hva mener du om en slik rettsavgjørelse som i denne saken? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

(Kilde: Recordere)

Les også
Apple kan blokkere konkurrenter i 25 år
Les også
Apple stoppet Samsungs nettbrett
Les også
HTC tapte første runde mot Apple
Les også
– iPhone 5 kommer i september
Les også
Apple iOS 5
Les også
Apple vil bygge et romskip-hovedkvarter
Les også
Storavis nekter å betale Apple
Les også
Derfor blir iCloud en suksess
Les også
Bli kvitt smugtitterne
Les også
Slik er Apples iCloud
Les også
Galaxy S II kan ha gulnet skjerm
Les også
Apple bekrefter iCloud
Les også
– SIM-fri iPhone kommer i august
Les også
Bang & Olufsen med iPhone-hodesett
Les også
Musikk-patent kan gi Apple fordel
Les også
Dette er verdens tynneste nettbrett
Les også
iPad 2 kan bli forsinket til Norge
annonse