Til hovedinnhold

iPad 2 kan bli forsinket til Norge

Salget av Apple iPad 2 i Norge skal etter planen starte 25. mars, noe som også kommuniseres på produsentens egne nettsider.

Datoen ble i går også bekreftet av Telenor på Twitter, i en promotering for deres surfeabonnement.

Likevel spekuleres det i om den internasjonale lanseringen kan bli utsatt. Årsaken skal være den enorme pågangen i USA, ifølge Mobilsiden.dk.

Utsatt i fjor

I fjor ble den første iPad utsatt med en måned i en rekke land, nettopp fordi den ble så raskt utsolgt i USA.

Analytiker Brian White fra Ticonderoca Securities har undersøkt butikkene som selger iPad 2 i San Francisco og New York de siste dagene, og har registrert at de ikke klarer å etterfylle butikkhyllene.

iPad 2 er altså allerede utsolgt i USA, og hvis dette får like stor betydning som i fjor, er det en sjanse for at salget blir utsatt i Norge.

Apple: - Intet nytt

Vi spurte Apple om de kunne bekrefte at iPad 2 faktisk kommer i salg 25. mars, eller ei, samt hvor stort volum som var ventet til Norge til denne datoen. Svaret vi fikk gjorde oss ikke stort klokere.

- Apple har intet nytt å melde, sier Apple PR.

Halvannen uke før salgsstart er Apple tilsynelatende innstilt på å opprettholde datoen 25. mars, men vil ikke si noe om hvor mange iPad 2-nettbrett som ventes til norske Apple Store.

Lanseringen av iPad 2 i Japan er utsatt, men dette skyldes naturligvis de katastrofale ødeleggelsene i landet, og ikke en eventuell manko på enheter.

Les også: Dette mener verden om iPad 2

(Kilder: Mobilsiden.dk)

annonse