Tek.no

Nyhet

– iPhone 5 kommer i september

Ny iPad og billigutgave av iPhone skal også være på vei.

27 Juni 2011 12:18

Spekulasjoner rundt Apples neste iPhone-versjon er i ferd med å bli en helårsaktivitet. Vi har allerede hørt mye om hvilke spesifikasjoner den muligens er i ferd med å få, og nå hevdes det at iPhone 5 vil dukke opp i september.

Dersom iPhone 5 dukker opp i september vil det være femten måneder etter slippet av iPhone 4 i fjor.

Det er nettstedet bloomberg.com som skal ha fått disse opplysningene fra to anonyme kilder som "kjenner produktet".

A5-brikke og kamera fra Sony?

Den nye epletelefonen skal, ifølge kildene, være utstyrt med Apples nye A5-brikke. Dette er den samme brikken som sitter i dagens iPad 2. Stikkordene her er to prosessorkjerner og forholdsvis kraftig grafikkakselerasjon.

iPhone 5 skal også få en oppgradering på kamerafronten. I stedet for dagens sensor med en oppløsning på 5 megapiksler, skal iPhone 5 ha et kamera med 8 megapikslers oppløsning. Dette kan være den samme kamerabrikken som finnes i Sony Ericssons Arc, om vi skal feste lit til Sony-sjef Howard Stringers uttalelser tidligere i år.

Ifølge kildene skal iPhone 5 ha blitt utsatt fordi Apple ønsket å slippe telefonen sammen med kommende iOS 5, som vi allerede har sett på.

Kan ha flere årsaker

Ser vi bort fra kildenes påstander, er det også logisk å tenke seg at begivenhetene rundt iPhone 4 kan ha påvirket den relativt lange levetiden.

Siden juni i fjor har nemlig iPhone 4 slitt med antennetrøbbel, og en kranglete nærsensor. I samme periode har det også kommet til en egen versjon for den amerikanske operatøren Verizon.

Det er heller ikke mer enn to måneder siden det endelig ble mulig å bestille en hvit utgave av iPhone 4, til tross for at denne ble lansert samtidig med den sorte i fjor.

Ny iPad og budsjett-iPhone?

Spekulasjonene rundt andre utgaver av iPhone, og da spesielt andre størrelser eller prisklasser, har gått i en liten evighet. Disse nye ryktene vil også ha det til at en ny utgave er på vei.

Den nye utgaven skal, ifølge kildene, være på vei for å tiltrekke seg kunder i utviklingsland. Telefonen skal basere seg på teknologi fra dagens iPhone 4, med liknende skjermkvalitet og brikker.

Budjsett-iPhonen skal dessuten likne svært mye på dagens iPhone 4, hevder kildene.

Bedre skjerm i iPad 3

De samme kildene fyrer dessuten opp under gamle rykter om en iPad med høyere skjermoppløsning.

Etter at iPad 2 ble lansert tidligere i år, var nok den forventede høye skjermoppløsningen et av de heteste ryktene som ble avkreftet. iPad 2 har nemlig akkurat samme oppløsning som den opprinnelige iPaden, nemlig 1024 x 768. Dette gir lavere pikseltetthet enn i iPhone 4, og et bilde som er noe mindre detaljert.

Ifølge Bloombergs kilder skal altså iPad 3 allerede være under utvikling, og det med en skjerm som har rundt 33 prosent flere piksler enn i dagens iPad. Skjermen skal også væære mer responsiv, hevdes det.

Slutt på apps for alle?

Kildene vil dessuten ha det til at Apple fra neste utgave av iOS vil begynne å skille tydeligere på hvilke applikasjoner som kjører på hvilke utgaver av Apple iPhone.

Allerede i dag finnes det et visst skille, ved at du ikke får den samme bildekvaliteten på tvers av alle utgavene av iPhone eller iPod Touch. Dette på grunn av forskjeller i skjermteknologi og systembrikker. I fremtiden kan det altså bli slik at enkelte spill ikke kjører på de eldste enhetene i det hele tatt.

Produksjonen i gang i august

Ifølge analytiker Katy Huberty i den amerikanske investeringsbanken Morgan Stanley, skal produksjonen av iPhone 5 starte opp i løpet av siste halvdel av august.

Beskjeden skal ha blitt sendt til hennes forbindelser etter møtevirksomhet i Taiwan i forrige uke. Det er sannsynlig at møtene involverte noen av maskinvareprodusentene bak Apple iPhone-modeller, ifølge nettstedet appleinsider.com.

Også Huberty omtaler en mulig billigere iPhone-utgave, i tillegg til en mulig TV med Apple-logo på.

(Kilde: bloomberg.com, appleinsider.com)

Les også
Dette nettbrettet er tynnest i verden
Les også
– Apple lager billig-iPhone
Les også
Dette vet vi om iPhone 5
Les også
Apple blir saksøkt av 27 612 iPhone-brukere
Les også
Rediger ferievideoen på iPad
Les også
Gevær, granater og iPad for Singapores soldater
Les også
Apple iOS 5
Les også
Apple vil bygge et romskip-hovedkvarter
Les også
Slik er Apples iCloud
Les også
Slik blir din nye iPhone
Les også
– SIM-fri iPhone kommer i august
Les også
Samsung må vise uferdige produkter til Apple
Les også
Gjør iPhone til et polaroidkamera
annonse

Les også