Til hovedinnhold

Apple bekrefter iCloud

Apple annonserer at administrerende direktør Steve Jobs vil vende tilbake til scenen og presentere selskapets nye produkter Mac OS X 10.7 Lion, iOS 5 og – ikke minst – introdusere deres nye iCloud-tjeneste.

Dette er første gang Apple offisielt bekrefter at deres kommende nettskytjeneste vil hete iCloud. Lion er den åttende utgaven av Mac OS X, og iOS 5 er den neste versjonen av Apples mobile operativsystem for iPad, iPhone og iPod Touch.

Presentasjonen vil foregå den 6. juni på Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) som blir avholdt hvert år i California.

Se og lær

WWDC vil ha mer enn 100 tekniske sesjoner som blir presentert av ingeniører fra Apple. Utviklere vil se og lære hvordan de kan utvikle applikasjoner for Mac OS X Lion og iOS 5 med de nyeste teknologiene og egenskapene som Apple viser frem.

Den største spenningen knytter seg likevel til iCloud-tjenesten, som fra før knapt har vært en hemmelighet fra Apple sin side. I april kjøpte de for eksempel domenet icloud.com for 24 millioner kroner. Les hva vi har skrevet om iCloud tidligere her.

Tett integrasjon

iCloud er ventet å tilby nettskybasert streaming av musikk som skal gi brukere adgang til deres musikkbibliotek fra enhver Internett-tilknyttet enhet som iPhone eller iPad.

iCloud har etter sigende blitt utviklet med tanke på flere nye produkter, og både Lion og iOS 5 skal visstnok ha en tett integrasjon med den nye tjenesten.

Alle detaljer om Mac OS X 10.7 Lion, iOS 5 og iCloud vil bli offentliggjort neste uke på WWDC, så det gjelder å følge med.

(Kilde: AppleInsider)

annonse