Nyhet

Apple bekrefter iCloud

Apple annonserer at administrerende direktør Steve Jobs vil vende tilbake til scenen og presentere selskapets nye produkter Mac OS X 10.7 Lion, iOS 5 og – ikke minst – introdusere deres nye iCloud-tjeneste.

Dette er første gang Apple offisielt bekrefter at deres kommende nettskytjeneste vil hete iCloud. Lion er den åttende utgaven av Mac OS X, og iOS 5 er den neste versjonen av Apples mobile operativsystem for iPad, iPhone og iPod Touch.

Presentasjonen vil foregå den 6. juni på Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) som blir avholdt hvert år i California.

Se og lær

WWDC vil ha mer enn 100 tekniske sesjoner som blir presentert av ingeniører fra Apple. Utviklere vil se og lære hvordan de kan utvikle applikasjoner for Mac OS X Lion og iOS 5 med de nyeste teknologiene og egenskapene som Apple viser frem.

Den største spenningen knytter seg likevel til iCloud-tjenesten, som fra før knapt har vært en hemmelighet fra Apple sin side. I april kjøpte de for eksempel domenet icloud.com for 24 millioner kroner. Les hva vi har skrevet om iCloud tidligere her.

Tett integrasjon

iCloud er ventet å tilby nettskybasert streaming av musikk som skal gi brukere adgang til deres musikkbibliotek fra enhver Internett-tilknyttet enhet som iPhone eller iPad.

iCloud har etter sigende blitt utviklet med tanke på flere nye produkter, og både Lion og iOS 5 skal visstnok ha en tett integrasjon med den nye tjenesten.

Alle detaljer om Mac OS X 10.7 Lion, iOS 5 og iCloud vil bli offentliggjort neste uke på WWDC, så det gjelder å følge med.

(Kilde: AppleInsider)

Les også
Lei av irriterende LED-lys?
Les også
Pic3D gjør 2D-skjermen om til brillefri 3D
Les også
Apple vil bygge et romskip-hovedkvarter
Les også
Derfor blir iCloud en suksess
Les også
Bli kvitt smugtitterne
Les også
Slik er Apples iCloud
Les også
Samsung må vise uferdige produkter til Apple
Les også
Bang & Olufsen med iPhone-hodesett
Les også
– Samsung kopierer iPhone og iPad
Les også
Apple iPad 2
annonse